Jobber med å kartlegge skader på Kongsten

Fredrikstad kommune har den siste uka tømt Kongstenhallen for vann og er nå i gang med å kartlegge skadene. Totalomfanget er fortsatt uvisst, men det er klart at både bassenget og hallen må holde stengt i flere uker.

– Arbeidet med å kartlegge skadene er nå i gang. Det meste av teknisk utstyr til ventilasjon, dusjvann, bassengteknisk utstyr, hovedstrøm, sikringsskap osv. er plassert i byggets kjeller, der vannet trengte inn. Dette er store anlegg som må testes etter at de er rengjort og tørket. Når testingen er utført kan vi gi en mer konkret og korrekt status på skadene på det tekniske utstyret, forteller etatssjef bygg og eiendom i Fredrikstad kommune, Voica D. Imrik.

Hun sier at konklusjonen så lagt er at Kongstenhallen vil være stengt i uker framover.

– Mye av utstyret vi må erstatte har leveringstid på flere uker. Vi håper å kunne være litt mer konkrete på når vi kan gjenåpne når vi har disse leveringstidene, sier Imrik.
Virksomhet idrett oppfordrer idrettslag med treningstid i hallen eller bassenget om å vurdere alternativ trening de nærmeste ukene.

– Som Voica sier vet vi per nå lite om hvor langvarig situasjonen blir, men i forhold til berørte leietakere i Kongstenhallen og Kongstenbadet må man belage seg på at det ikke blir avviklet trening, kamper eller arrangementer her den nærmeste måneden. Vi ber aktuelle leietakere om å vurdere alternativ trening de nærmeste ukene, og gå i dialog med særforbund om omberamming av egne kamper, sier idrettssjef i Fredrikstad kommune, André Flatner.

– Vi har full forståelse for hvor frustrerende dette oppleves for idrettslagene, samtidig må vi be om forståelse for at dette er en ekstraordinær situasjon. Vi har funnet tid for noen lag i andre haller og basseng, men kapasiteten er sprengt og vi må prioritere dem som nedstengningen av Kongstenhallen får størst konsekvens for, fortsetter han.

Fredrikstad kommune vil oppdatere nettsiden og holde leietakere orientert så snart det kommer ny informasjon.

Sist oppdatert: 05. september 2019