Min side Meld fra

Inviterer til sosial morgensvømming

Artikkelen du leser er over to uker gammel. Informasjonene kan være utdatert. Se siste nytt fra kommunen på: Aktuelt
Hver torsdag er det god stemning og høyt aktivitetsnivå på morgensvømmingen hos Kongstenbadet. Her møtes en gjeng for å svømme sammen og være sosiale. Nå inviterer de flere seniorer til å bli med.

– De fleste av oss er pensjonister, og ingen av oss kjente hverandre fra før da vi begynte å svømme i mai, forteller Ulla Sanderoth. Hun er en av de faste morgensvømmerne på torsdager.

– Det er så hyggelig å bli kjent med nye mennesker. Jeg tror ikke jeg hadde kommet meg opp så tidlig hvis jeg ikke hadde vært en del av denne gjengen og hatt en avtale om å møtes, fortsetter hun.

Hver torsdag er de på plass når Kongstenbadet åpner kl. 06.30.

– Etter svømmingen prater vi sammen og har det sosialt og hyggelig.

Ønsker å oppmuntre til fysisk aktivitet

Initiativet til morgensvømmingen kom etter et prøveprosjekt tidligere i år, hvor programsatsingen Aktive Fredrikstad inviterte til fire torsdager med gratis svømming og frokost.

– Hensikten var å oppmuntre til fysisk aktivitet og skape en sosial arena, forteller programleder i Aktive Fredrikstad, Anne Skauen.

– Etter prøveprosjektet var det flere som kjøpte seg klippekort og som ville fortsette å svømme sammen. Dette viser at enkle tiltak kan bidra til varige endringer. Morgensvømmingen har blitt en fin møteplass, og vi håper at flere vil bli en del av det gode felleskapet, fortsetter Skauen.

Har du lyst til å være med?

Fra og med torsdag 17. november og fram til jul er det gratis morgensvøm på torsdager for alle over 65 år på Kongstenbadet. Her kan du møte opp og bli kjent med en hyggelig gjeng!

Fredrikstad kommune tilbyr dette fordi vårkampanjen viste at flere seniorer har funnet glede i å svømme sammen med andre. Du trenger ikke melde deg på. Det er bare å stille opp når badet åpner kl. 06.30 på torsdager.

Det er svømming fra 06.30–07.45. Etter svømmingen er det mulig å kjøpe frokostbuffet i Kafe Kongsten. Kafeen åpner 07.30 hver torsdag fram til jul.

Har du spørsmål om Aktive Fredrikstad, ta kontakt med Anne Skauen på telefon 959 12 552.

seniorsvømmere
Disse seniorene inviterer flere til å bli med på morgensvømming på torsdager. Foran f.v Ulla Sanderoth, Solveig Nordeng, Grethe Irene Eikum, Marit Iren Hansen, Louise Hareide, og Erik Høie. Bak f.v. daglig leder for offentlige bad, Glenn Harald Andersen og programleder for Aktive Fredrikstad, Anne Skauen.

Sist oppdatert: 14. november 2022