Min side Meld fra
Kontakt oss

Innstiller Inger Hegna som ny kommunedirektør i Fredrikstad kommune

Inger Hegna innstilles som kommunedirektør i Fredrikstad kommune. Innstillingen behandles i formannskap- og bystyremøte 23. mai.

Utvalg for arbeidsgiveroppfølging av kommunedirektøren anbefaler at Inger Hegna tilbys stilling som kommunedirektør i Fredrikstad kommune. Utvalget innstiller til formannskapet med påfølgende bystyremøte 23. mai.

Inger Hegna vurderes å ha solid kommunal erfaring, først som seniorrådgiver/partner i Agenda Kaupang fra 2013 til 2019, hvor hun arbeidet med strategi, omstillings- og endringsprosesser, innovasjon og prosessforbedringer for virksomheter i offentlig sektor, og med særlig vekt på kommuner. Fra 2019 har hun vært ansatt som kommunedirektør. Hun var gjennom en kommunesammenslåing i Aurskog-Høland, og fra 2023 og inntil nylig har hun vært ansatt som kommunedirektør i Arendal kommune.

Hun har også bakgrunn fra privat næringsliv, blant annet med erfaring som banksjef i DnB og direktør i SEB.

Utvalg for arbeidsgiveroppfølging av kommunedirektøren var i møte 08.05.2024 enstemmig i sin konklusjon og falt på Inger Hegna som innstilt kandidat til stillingen som kommunedirektør i Fredrikstad kommune.

Inger Hegna tiltrer stillingen etter nærmere avtale med ordfører.
Ole Henrik Holøs Pettersen er konstituert i stillingen fram til ny kommunedirektør tiltrer i stillingen.

Sist oppdatert: 14. mai 2024