Ingar Guttormsen er tilsatt som rådgiver i Kulturetaten

Ingar Guttormsen, som var prosjektleder for The Tall Ships Races i sommer, er tilsatt som rådgiver i kultursjefens stab i Fredrikstad kommune.

(Foto: Trine Sirnes)

Guttormsen vil få ansvar for å videreutvikle den kommunale innsatsen innenfor kulturbaserte næringer.

Ingar Guttormsen er kjent for mange som avtroppende prosjektleder for The Tall Ships Races Fredrikstad 2019, men har i mange år vært en kjent skikkelse i byens kulturliv. Gjennom flere prosjekter har han vært sentral i å utvikle og drive frem kreative næringer i byen, og var frem til og med 2017 styreleder i kulturnæringsklyngen Blender Collective. Han har også lang erfaring med å lede prosjekter med et både regionalt og internasjonalt nedslagsfelt, og er forøvrig en erfaren både arrangør, produsent og musiker med stort engasjement og god kjennskap til hele bredden av byens kulturfelt.

- Jeg er opptatt av at vi må bli enda flinkere til å hente ut kunst- og kulturfeltets potensiale som kreativ næring og ressurs i utviklingen av kulturbyen Fredrikstad. Samtidig er byen i rask vekst og kommunens planverk er tydelig på at vi i enda større grad skal vektlegge en byutvikling fundert på kreative miljøers betydning for en urban og spennende by. Til å bidra i dette arbeidet opplever jeg at vi har fått en svært godt kvalifisert og engasjert medarbeider, sier kultursjef i Fredrikstad kommune Ole-Henrik Holøs Pettersen.

- Etter å ha jobbet mange år i grenselandet mellom kultur og næring gleder jeg meg stort til å ta fatt på arbeidet med å være med og videreutvikle kulturbaserte næringer i vår kommune, sier Ingar Guttormsen.

Ingar Guttormsen trer inn i stillingen etter Bjørg Western som går av med pensjon til våren og som i mange år har vært en drivkraft i kommunen for fremme av kulturbaserte næringer.
Med kulturbaserte næringer defineres normalt visuell kunst, musikk, scenekunst, litteratur, kulturarv og tradisjonshåndverk, film, arkitektur, design, mote og dataspill.

Sist oppdatert: 25. januar 2020