Hva kan vi hjelpe deg med?

Influensavaksine

30. oktober-1. november kan du få influensavaksine i Byhallen, Rådhuset.

Det er først og fremst risikogrupper vi ønsker å vaksinere gjennom denne ordningen. Mandag, tirsdag og onsdag kl. 10.00-14.00 i uke 44 settes det vaksiner i Byhallen på Rådhuset.

Influensavaksinen har en egenandel på kr. 120,-. I tillegg tilbys det pneumokokkvaksine. Den koster kr. 400,-.

Dersom du ønsker HPV-vaksinen, så kan du ta kontakt med Vaksinasjonskontoret, tlf. 69 30 63 74, for timebestilling.

Du kan også få vaksine mot sesonginfluensa hos fastlegen.

Disse er disse gruppene har størst helsegevinst ved å ta vaksine mot sesonginfluensa:

• Alle fra fylte 65 år
  • Beboere i omsorgsbolig og sykehjem
  • Gravide etter 12. svangerskapsuke (2. og 3. trimester). Gravide i 1. trimester med annen tilleggsrisiko kan vurderes for vaksinasjon.
  • Barn og voksne med:
    - Diabetes mellitus, type 1 og 2
    - Kronisk luftveissykdom
    - Kronisk hjerte-/karsykdom
    - Kronisk leversvikt
    - Kronisk nyresvikt
    - Kronisk nevrologisk sykdom eller skade
    - Nedsatt infeksjonsforsvar
    - Betydelig fedme (BMI over 40)
    - Annen alvorlig og/eller kronisk sykdom der influensa utgjør en alvorlig helserisiko, etter individuell vurdering av lege

Vaksinen er også anbefalt til helsepersonell som har pasientkontakt, husstandskontakter til svært immunsupprimerte pasienter og til svinerøktere og andre som har regelmessig kontakt med levende griser.

Sist oppdatert: 13. oktober 2017