Influensavaksine til privatpraktiserende helsepersonell

Regjeringen har besluttet at årets vaksine mot sesonginfluensa skal være gratis for alle i målgruppene.

Nytt av året er at kommunen har fått et ansvar for å dele ut gratis vaksine til privatpraktiserende helsepersonell.  Dette gjelder helsepersonell/andre ansatte i helse- og omsorgstjenesten som har nær kontakt med pasienter ved behandling eller pleie, samt svinerøktere/andre med nær kontakt med levende griser. Arbeidsgivere må imidlertid selv stå for utgifter til vaksineringen.

Arbeidsgivere, inkludert selvstendig næringsdrivende, som er i målgruppen for influensavaksine kan hente ut vaksine ved Vaksinasjonssenteret:

• onsdag 20. oktober klokken 14.00 - 15.00
  • fredag 22. oktober klokken 14.00 - 15.00

Dette vil i hovedsak være aktuelt for virksomheter som har kompetanse og beredskap til selv å vaksinere. Ved uthenting må det fremvises dokumentasjon på arbeidssted og/eller en bekreftelse fra leder på antall helsepersonell som er i målgruppen for influensavaksine. Selvstendig næringsdrivende og andre som ikke selv kan vaksinere kan få vaksine ved henvendelse til fastlegekontoret, og man må da betale for å få satt vaksinen.

Vaksinering av personer utenom målgruppene

Det er ingen grupper som frarådes å vaksinere seg mot influensa, men personer som ikke tilhører målgruppene for influensavaksinasjon må selv bekoste både vaksine og vaksinering. Disse har anledning til å ta vaksine ved apotek eller private vaksinasjonskontor, eller via bedriftshelsetjeneste eller liknende tilbud. Denne tjenesten blir prissatt av den enkelte tilbyder.

Sist oppdatert: 18. oktober 2021

Har du spørsmål rundt korona, send en epost til postmottak@fredrikstad.kommune.no, eller ta kontakt med Servicetorget.