Min side Meld fra
Kontakt oss

Infanterikaserna solgt til Fredriksborg eiendom

Mandag 10. juli inngikk Fredrikstad kommune og Fredriksborg eiendom avtale om overdragelse av Infanterikaserna i Gamlebyen.

- Da kommunen kjøpte Infanterikaserna av Forsvarsbygg var målet hele tiden at private skulle få slippe til, slik at eiendommen kan utvikles på en måte som bidrar til en positiv utvikling i Gamlebyen. En forutsetning var at vi fant en aktør som kunne vise til løsninger, gjennomføringsevne og framdrift som bygger opp under ønsket utvikling av Gamlebyen, sier ordfører Siri Martinsen.

Ordfører i Fredrikstad kommune, Siri Martinsen og administrerende direktør i Fredriksborg, Morten Fredriksen
Ordfører Siri Martinsen og administrerende direktør i Fredriksborg, Morten Fredriksen

 


Infanterikaserna er et av de største byggene i Gamlebyen og ble oppført som kaserne for garnisonen i Fredrikstad i årene 1783-1787. Kaserna beholdt sin opprinnelige funksjon helt fram til 2002, da Fredrikstad ble nedlagt som garnison.

-Nå starter jobben med å omgjøre Infanterikaserna til hotell. Målet er at det skal inneha fasiliteter som er til glede for alle; naboen, innbyggerne og besøkende fra inn- og utland. Det er mye som skal gjøres, og vi må forte oss sakte. For dette er et bygg som må behandles med kjærlighet og respekt. Vi gleder oss stort til å ta fatt på oppgaven, sier administrerende direktør i Fredriksborg, Morten Fredriksten.

Sist oppdatert: 11. juli 2023