Ikke påvist mutert koronavirus i Fredrikstad

Artikkelen du leser er over to uker gammel. Informasjonene kan være utdatert. Se siste nytt fra kommunen på: Aktuelt
Som følge av koronautbruddet i Nordre Follo, har det vært stor oppmerksomhet rundt påvisning av mutert virus i prøver. FHI gått igjennom et utvalg prøver tatt i Fredrikstad i perioden 7. desember til 14. januar. Det muterte engelske viruset ble ikke påvist i noen av prøvene.

Fredrikstad kommune fikk i dag prøvesvar på 11 prøver som var sendt til sekvensering. Det muterte engelske viruset ble ikke påvist i noen av prøvene.

Prøvene var tatt i perioden 7.12–14.1. og knyttet til:
Utbruddet ved Glemmen sykehjem
Utbruddet i Stjernen hockey
Utbruddet ved Fjeldberg sykehjem

I tillegg var noen prøver sendt inn som rutinemessige stikkprøver av laboratoriet på Sykehuset Østfold.

– Med synkende smittetrend har vi sett det som mindre sannsynlig at det er den britiske virusmutasjonen som har stått bak utbruddene vi har hatt i Fredrikstad de siste ukene. Å få dette bekreftet er en god nyhet. Det betyr imidlertid ikke at vi nå kan være helt sikre på at det muterte viruset ikke har kommet til Fredrikstad. Veien er kort til kommuner hvor viruset allerede er påvist. Vi oppfordrer derfor alle til å være ekstra påpasselige med å følge smittevernreglene, og redusere reisevirksomheten i tiden som kommer, sier kommuneoverlege Guro Steine Letting.

Koronasenteret har god kapasitet til å teste, og vi oppfordrer alle som har symptomer til å ta en test. Slik kan vi raskt oppdage nye tilfeller.

Sist oppdatert: 30. januar 2021

Har du spørsmål rundt korona, send en epost til postmottak@fredrikstad.kommune.no, eller ta kontakt med Servicetorget.