Ikke åpent for arrangementer på kommunens p-plasser

Fredrikstad kommune tillater ikke arrangementer, treff eller lignende på parkeringsplasser, uteområder eller andre steder i kommunen, uten at dette er søkt om.

Verken kommune eller politi har per nå mottatt søknader om slike arrangementer, men har fått informasjon om at både russ og det såkalte «rånermiljøet» skal ha planlagt dette i nær framtid.

– Helsemyndighetene har de siste dagene kommunisert at samfunnet skal gjenåpnes «gradvis og kontrollert». Kommuneoverlegen i Fredrikstad understreker at selv om vi nå åpner barnehager, skoler og frisører med videre, betyr ikke det at alle kan slippe opp litt. Det er derimot enda viktigere at hver og en holder fast ved de grunnleggende smitteverntiltakene.

– Det er nå det er viktig at vi holder hardt på smitteverntiltakene, som å holde avstand, vaske hendene grundig, og bli hjemme når vi er syke. Vi er fortsatt ikke der at vi kan tillate store ansamlinger av mennesker. Folk oppfordres i hovedsak fortsatt til å bare være sammen med egen husstand og ikke i grupper på flere enn fem ute, sier kommuneoverlege Sofie Lund Danielsen.

Les mer: Sosial avstand og hygiene viktigere enn noen gang

Sist oppdatert: 24. april 2020