Min side Meld fra

Ikke akseptabel badevannskvalitet på Mærrapanna

Artikkelen du leser er over to uker gammel. Informasjonene kan være utdatert. Se siste nytt fra kommunen på: Aktuelt
Fredrikstad kommune sjekker badevannskvaliteten på 14 av byens badeplasser. De siste målingene viser ikke akseptabel og mindre god badevannskvalitet på noen av plassene.

faratangen.jpg

Oppdatering per 01.07: Prøver tatt 30.06 viste god badevannskvalitet på Mærrapanna og Faratangen. Men vi vet at det er meldt flere regnbyger fremover, og ber folk være forsiktige med å bade inne i bukta på Mærrapanna og passe på å ikke få vann i munnen hvis man bader der etter kraftige regnskyll.

Prøvene som ble tatt på tirsdag 28. juni viser ikke akseptabel badevannskvalitet på Mærrapanna, flere av de andre badeplassene, inkludert Faratangen, har mindre god badevannskvalitet.

Ingvill Marie Moen-Jeppesen sier at målingene trolig skyldes regn og avføring fra fugler.

– Noen av våre flotte badeplasser er populære, også for fuglene. Når det ligger mye fuglebæsj på land blir denne vasket ut i vannet ved store regnskyll, forklarer hun.

– Vi er ikke kjent med at det er andre kilder til forurensning enn de som vaskes ut i sjøen ved regn, og når det har gått noe tid er det sannsynligvis igjen god badevannskvalitet, fortsetter Moen-Jeppesen.

Fredrikstad kommune har vært ute i dag for å ta nye prøver på Mærrapanna og Faratangen, og håper på svar på disse før helgen.

Moen-Jeppesen anbefaler å se an litt hvor en bader.

– Dagen etter kraftig regnvær kan det være lurt å legge badeturen til en plass med god vannutskifting. På Mærrapanna kan en heller hoppe i vannet fra svabergene, i stedet for inne i bukta, sier hun.

Se resultat fra alle prøvene som er tatt.

Sist oppdatert: 30. juni 2022