I går ble det nye kommunekartet presentert på Litteraturhuset

På onsdag ble det avholdt frokostseminar om det nye kommunekartet til Fredrikstad kommune.

Petter Stordahl
Foto: Virksomhetsleder for Geomatikk, Petter Stordahl innleder frokostseminaret

Fredrikstad kommune lanserte sitt nye kommunekart tirsdag 19. mars, og presenterte dette på Litteraturhuset dagen etter.

Seminaret ble innledet av virksomhetsleder for Geomatikk, Petter Stordahl, før overingeniør Geir Anker tok over og presenterte de funksjonene i det nye kommunekartet.

Geir Anker
Foto: Overingeniør Geir Anker går gjennom det nye kommunekartet

Deretter tok overingeniør Elisabeth Bergstrøm over showet og snakket om 3D visualisering og 3D modellen av Fredrikstad sentrum.

Elisabeth Bergstrøm
Foto: Overingeniør Elisabeth Bergstrøm snakker om 3D visualisering

Bygnings- og reguleringssjef i Fredrikstad kommune, Anna Auganes, gikk deretter opp på scenen og inviterte med seg Geir Anker. Sammen snakket de blant annet om kartlag og andre muligheter i det nye kommunekartet.

Geir og Anna
Foto: Bygnings- og reguleringssjef Anna Auganes og overingeniør Geir Anker

Til sist fikk vi høre om fremtidens saksbehandling gjennom eByggeSak med avdelingsarkitekt i Regulering og byggesak, Snorre Huseby, og om åpne data, smart Fredrikstad og «the internet of things» (IoT) med IT-rådgiver, Jørgen Bakke Pedersen.

Snorre Huseby
Foto: Avdelingsarkitekt Snorre Huseby snakker om eByggeSak

Jørgen Bakke Pedersen
Foto: Jørgen Bakke Pedersen forklarer mulighetene med åpne data og IoT

Se det nye kommunekartet her.

Se hele kartportalen til Fredrikstad kommune her.