Hva kan vi hjelpe deg med?

I dag kan du se hvordan Sellebakk så ut for hundre år siden

I forbindelse med byjubileet og Borgedagene settes utstillingen "Selbak rundt 1900-tallet" opp.


Utstillingen finner sted på Det Hvite Hus på Sellebakk torg i regi av Lokalsamfunnsutvalget. Det har blitt samlet inn bilder fra området, fortrinnsvis fra torgområdet, for å vise hvordan det så ut for 100 år siden.

 - Jubileumsfeiringen vår settes til rundt 1900-tallet ettersom det ikke var noe bebyggelse her for 450 år siden. Det var først rundt 1850-60 at sagbruk og annen industri startet opp her, sier leder i Lokalsamfunnsutvalget Torun Vallestrand.

Utstillingen skjer i forbindelse med at lokalsamfunnet arrangerer Borgedagene for 42. gang fra torsdag til lørdag. Den blir stående frem til jubileumsmarkeringen 9. september.

Under Borgedagene blir det blant annet tivoli med karuseller, hoppeslott, lykkehjul og forskjellige boder hvor man kan teste lykken. Det blir også sang og musikk, turnoppvisning og dans, samt fest for barna lørdag på torget. Butikkene flytter ut i gatene og det er kafe på torget i regi av frivillighetssentralen.

Sellebakkprosjektet er tilstede på torget med egen stand på lørdag fra klokken 12. Her kan man være med å skape en felles parsellhage til torget, slik at innbyggerne kan glede seg over fersk salat, urter og tomater til matpakka, hvis de legger lunsjen til Sellebakk torg i sommer.

Områdeutvikler for Selbakkprosjektet Maria Sørlie Berntsen har fått midler fra fra Østfold Fylkeskommune og Østfoldhelsa til å lage en større parsellhage på Sellebakk til neste år, i samarbeid med den lokale attføringsbedriften VIUNO. Dette kan du høre mer om på lørdag.

Sist oppdatert: 18. august 2017

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?