Min side Meld fra

21. september er verdensdagen for Alzheimer sykdom

Å kjenne glede og mestring kan gjøre det litt lettere å leve med demens. – Jeg er med på alt, og jeg elsker å ha det gøy, sier Per Arne Mathisen, deltaker i kommunens populære demenskor. Den 21. september markerte vi Verdensdagen for Alzheimer sykdom.

IMG_1406.jpg

Demenskoret er et av kommunens tilbud til personer med mild til moderat demens. Siden oppstarten i februar i år, har rundt 50 kormedlemmer deltatt på øvelsene hver uke. Dirigent er Eline Smith Rydningen.

Facetune_12-09-2023-12-18-20.jpg

– Vi gleder oss over at bestefar har det så bra i koret. Han har stort behov for aktivitet, så det er veldig fint for oss å se den mestringen og gleden han får av å være med, sier barnebarn Malin Marie Mathisen. Kona til kordeltaker Per Arne Mathisen, Laila Mathisen, nikker enig.

Tilbakemeldingene til kommunen viser at tilbud som demenskoret er gull verdt for både personer med demens og deres pårørende.

– Vi ser at belastningen på pårørende blir mindre, angsten og depresjonen går ned i takt med at trivselen og mestringsevnen øker og hukommelsen blir bedre, sier Wenche M. Halvorsen, etatsjef for hjemmesykepleie og omsorgssentrene.

IMG_1375.jpg

Per Arne Mathisen er svært fornøyd med å få være med i demenskoret, og har det strålende sammen med korkompisene Thor og Petter.

Ta kontakt med demensteamet!

Har du lyst til å være med i kommunens demenskor eller lurer på hvilke andre tilbud kommunen har for personer med demens, ta kontakt med demensteamet. Det er ikke nødvendig med henvisning fra lege før du tar kontakt.

Demensteamet gir individuell oppfølging og støtte før og etter en diagnose er satt.

Er du pårørende, og har behov for hjelp og støtte? Sammen med demensforeningen arrangerer kommunen pårørendeskole to ganger i året. Her deltar rundt 60 pårørende hver gang på foredrag og gruppesamtaler én kveld i uka over fem uker.

Sist oppdatert: 21. september 2023