Hvor skal du på tur i helga? #aktivelivifredrikstad

I Fredrikstad er det mange fine turstier, og i en tid hvor mange bruker mye tid på hjemmekontor, er det et godt tidspunkt å gå på oppdagelsesferd i nærområdene. Bruk gjerne kommunens turkart til inspirasjon.

I helga er det meldt pent vær og gode forhold, så hva med å finne frem turskoene og planlegge turen i egen kommune? Det er lov å være ut i friluft, men husk å holde god avstand til møtende.

Fredrikstad kommune har utviklet et turkart hvor du kan få god oversikt over stier og planlegge turen din. Se kartet

Du kan både bruke kartet på mobil og pc

Husk å holde over en meters avstand til andre, og ikke være mer enn fem personer i samme gruppe.

Bildetekst: kartutsnitt med stier, markert med svart og kyststi, markert med blått.

Turtips fra kommunen

bildeHanna Tangvald, som er miljø- og landbrukssjef i kommunen, uttaler:

– Selv bor jeg på Gressvik, og har oppdaget mange nye stier den siste tiden som jeg ikke visste om. En favoritt for meg er Gressvikmarka. Det finnes overraskende mange måter å komme seg til Sprinklet på, og det er gøy å oppdage noe nytt. Ta gjerne utgangspunkt i en sti du kjenner, gjerne kyststien eller en av lysløypene, og ta av på et kryssende dyretråkk eller sti og gå på oppdagelsesferd.

bildeAndré Flatner, kommunens idrettssjef anbefaler turen fra Femdalsund til Randholmen og Tjeldholmen. Parker på friluftsparkering i Femdalsund på Kråkerøy og følg blåmerket sti. Turen går fra øy til øy, på smale stier, broer og svaberg.

– Dette er det beste av Kråkerøyskjærgården mange ikke har et forhold til. Man trenger ikke reise til Hvaler for å få unik kystopplevelse. Når du kommer ut til Tjeldholmen er det fint å bade med familien, egen friluftsbrygge med bord og en helt fantastisk utsikt utover Lera, Strømtangen, Søsterøyene, Hvaler og helt til Ferder fyr. På Klarværsdager ser man også til Gaustatoppen. Det er en enkel tur alle kan gå med stor variasjon i fantastisk skjærgård på Kråkerøy, sier han.

Inger Hilmersen, parksjef i Fredrikstad kommune sier:

bilde– Fredrikstad har mange turstier som krysser skog og kystområder, og disse er gode utgangspunkter for å ta en tur ut. Dette er også tiden for å gå noen nye veier og finne sine egne favorittsteder.  Velger du å ta av fra stien kan du høre fuglesangen bedre, se hakkespetten på nært hold og finne en hemmelig lysning dekket med mose. Eller kanskje din egen lille badeplass som er gull å ha til sommeren?

Del gjerne din turopplevelse med andre, bruk emneknaggen #aktivelivifredrikstad.

God tur!

Sist oppdatert: 27. mars 2020