Hvilke koronaregler gjelder i Fredrikstad nå?

Vi nærmer oss jul med julebord, juleavslutning, julegrantenning, etc. Mange lurer dermed på hvilke koronaregler som gjelder for Fredrikstad nå.

- I Fredrikstad følger vi nasjonale regler, råd og anbefalinger (vi har ingen lokal forskrift). Dette betyr at vi har ikke lokale regler for gruppestørrelser, avstands- eller munnbindkrav, sier kommuneoverlege Anne Kristine Nitter.

- Samtidig registrerer vi for tiden mye luftveissmitte, både korona, RS-virus og vanlig forkjølelse. Når det gjelder ulike arrangementer f.eks. i skole/barnehage oppfordrer vi derfor leder til å vurdere smittesituasjonen og sykdomsbyrden på sin enhet og egnetheten til lokalene. Vi ønsker å begrense alle former for luftveissmitte, og derfor kan for eksempel arrangementer ute være gunstig dersom man opplever mye smitte, sier kommuneoverlege Anne Kristine Nitter.

- Når det gjelder befolkningen for øvrig, så oppfordrer vi på det sterkeste til å fortsette å være flinke til å følge smittevernrådene, sier kommuneoverlegen.

Smittevernrådene

• Hold deg hjemme om du er syk med nyoppståtte luftveissymptomer – og test deg, uavhengig av om du er vaksinert eller ikke. Les mer her.

• Ved positiv test (påvist sykdom), kontakt kommunens smittesporingsteam (tlf. 69 38 11 08)

• Ha god håndhygiene og hold hendene rene. Bruk såpe og vann eller alkoholbasert hånddesinfeksjonsmiddel. Bruk papirlommetørkle eller albukroken når du hoster eller nyser. Kast lommetørkleet, og vask hendene etterpå.

• Alle som det er anbefalt for, bør vaksinere seg med de anbefalte doser både mot korona og influensa.

- Dersom vi følger disse koronarådene, tror jeg vi kan få en fin førjulstid og en god julefeiring i Fredrikstad, sier kommuneoverlege Nitter.

Les mer her.

Sist oppdatert: 24. november 2021

Har du spørsmål rundt korona, send en epost til postmottak@fredrikstad.kommune.no, eller ta kontakt med Servicetorget.