Hva skal sykehjemmet hete?

Vi avholder navnekonkurranse for å finne ut hva det nye sykehjemmet på Ørebekk skal hete.

Det nye sykehjemmet skal være innflyttingsklart i løpet av 2022. Nå inviterer kommunen innbyggerne til navnekonkurranse.

– Vi ønsker å ha et felles forslag til navn som kan presenteres for helse- og velferdsutvalget så fort som mulig, sier Wenche Halvorsen, konstituert kommunaldirektør i Seksjon helse og velferd.

Det er helse- og velferdsutvalget i kommunen som får det endelige ordet på hva det nye sykehjemmet skal hete, men Halvorsen ber publikum komme med forslag.

– Navneforslag vi allerede har fått inn er Seut sykehjem, Ørebekk sykehjem, Vestsiden sykehjem, Onsøy helsehus og Onsøy bo- og servicesenter. Jeg er sikker på at det er mange andre gode forslag der ute, sier Halvorsen.

Blant de innkomne forslagene vil helse- og velferdsutvalget trekke ut en vinner, som vil motta et gavekort på to kinobilletter.

Det nye sykehjemmet får 120 sykehjemsplasser, dagsenter, kafeteria som blir åpen for alle, frisør og fotpleie. Prislapp er i overkant av 490 millioner kroner brutto. Det nye sykehjemmet bygges på tomten til tidligere Onsøyheimen. Onsøyheimen ble lagt ned i juni 2015 og revet to år senere.
Den eldste delen av Onsøyheimen sykehjem var fra 1960-tallet. Sykehjemmet ble påbygget i 1999 og delvis renovert i 2008.

– Alt går i henhold til fremdriftsplanen, forteller prosjektleder Knut Håkensen.
– Vi skal bygge et sykehjem for fremtiden og ønsker at lokalsamfunnet skal kunne bruke dette.

Siste frist for å delta i konkurransen er 12. mai.

Skisse til sykehjem på Ørebekk