Husk smitteverntiltakene!

Når samfunnet nå gradvis gjenåpnes, er det viktigere enn noen gang at vi holder hardt ved de grunnleggende smitteverntiltakene.

Regjeringen har sagt at vi nå har kontroll over det nye koronaviruset i Norge, men skal vi beholde kontrolleren må vi fortsette å være flinke til å holde avstand og være grundige med hygiene.

Video av kommuneoverlegen som forteller om smittevernrådene

Dette må du gjør hvis vi skal beholde kontrollen over koronaviruset:

illustrasjon en meter avstand

Husk meter’n: Hold 1 meter avstand til andre og hold deg i hovedsak kun sammen med egen husstand

Småsjuk? Hold deg hjemme!: Hold deg hjemme hvis du er syk. Se Folkehelseinstituttets nettsider for mer informasjon om når du bør oppsøke lege, eller koronatestes.

Nys og host i et papir: Bruk papirlommetørkle foran munn og nese, kast papirlommetørkleet og vask hendene. Host/nys inn i albuen dersom du ikke har papir tilgjengelig.

Les mer om hvorfor sosial avstand og hygiene er viktigere enn noen gang

Sist oppdatert: 04. mai 2020