Hold deg sterk på hjemmekontoret #aktivelivifredrikstad

Mange av oss har fått en endret arbeidshverdag og tilbringer nå mye av tiden på hjemmekontor. Her er noen tips til å gjøre dagene mer aktive.

Plutselig mangler du kanskje turen i trappene, til printeren for å hente dokumenter eller spaserturen mellom møtene. Barna i familien får ikke den daglige gåturen til skolen eller frikvarterene i ballbingen og mange av oss får ikke gått på treningssenter, fotball eller spinning.

I disse tider er det derfor ekstra viktig med bevegelse på hjemmekontoret. Fredrikstad kommune tilbyr en rekke muligheter for å bevege seg i hverdagen. Vi har samlet noen tips som gjør godt for kropp og sjel.

Trening

Frisklivsentralen tilbyr live-sending på Facebook hver dag klokken 11 med forskjellige temaer, som for eksempel Qi-gong og flyt og balanseSendingene ligger også ute i etterid.

Frisklivsentralen har også egne mattips på Facebook.

Tur

Fredrikstad kommune tilbyr turkart - få inspirasjon til turer i egen kommune

Tips

Følg virksomhet Idrett i Fredrikstad kommune på Facebook – kommunens idrettsavdeling deler sine beste tips.

Fra Høgskolen i Østfold: Tidligere VM-vinner Birgitte Husebye og «Årets barnehageinspirator»-nominert Steffen Tangen, deler noen enkle tips til hvordan voksne og barn kan holde seg mer aktive gjennom koronakrisen.

Hilde Freim fra etat friskliv og mestring, avdelingsleder læring og mestring deler sine tips:

– Forberedelse er viktig, tenker jeg. For at jeg skal klare å trene i en travel hverdag, trenger jeg å ha treningstøyet klart. Terskelen for å ta en spontan treningsøkt er ikke så stor når jeg vet hva jeg skal ha på meg, sier Freim.

Sist oppdatert: 31. mars 2020