Min side Meld fra
Kontakt oss

Helseparken Onsøyheimen er i rute

Artikkelen du leser er over to uker gammel. Informasjonene kan være utdatert. Se siste nytt fra kommunen på: Aktuelt
I en periode som har vært preget av krig og koronakrise, holder Helseparken Onsøyheimen rammene både tidsmessig og økonomisk.
BEFARING: F.v. Elin Tvete, leder for teknisk utvalg, varaordfører Atle Ottesen prosjektleder Knut Ivar Håkensen i Fredrikstad kommune og ordfører Siri Martinsen.
 BEFARING: F.v. Elin Tvete, leder for teknisk utvalg, varaordfører Atle Ottesen prosjektleder Knut Ivar Håkensen i Fredrikstad kommune og ordfører Siri Martinsen.

Helseparken Onsøyheimen blir kommunens største sykehjem med 120 plasser og dagsenter med 12 plasser for hjemmeboende med demens. Hos helseparken blir det også kafeteria som blir åpen for alle, frisør og fotpleie for flere enn beboerne.

– Dette blir et åpent sted for hele befolkningen i Fredrikstad, både de som skal bo der, og andre som vil benytte seg av det. Her kan for eksempel lag og foreninger benytte lokalene til å ha møter, og pårørende kan besøke bestemor og spise middag sammen med henne i kafeen, sier ordfører Siri Martinsen.

Også etatssjef Birgitte Skauen Kopperud er fornøyd med å få sykehjem tilrettelagt for flere brukergrupper, i tillegg til sykehjemsplasser med moderne standard.

– Vi får mindre boenheter, tilrettelagt med velferdsteknologi og tilpasset mange ulike brukerbehov, utdyper Kopperud.

KAFE: I ankomstarealene blir det kafé som er åpen for alle. Den ferskenbrune fargen på veggen har ikke noe navn, men fargekode nummer S-2030-Y50R.
 FELLES: I ankomstarealene blir det kafé som er åpen for alle. Den ferskenbrune fargen på veggen har ikke noe navn, men fargekode nummer S-2030-Y50R.

I mars 2021, midt under koronaen, tok daværende ordfører Jon-Ivar Nygård det første gravetaket på nye Onsøyheimen. Nå er bygget planlagt overlevert fra entreprenør i desember i år. Innflytning er planlagt i løpet av mars 2023. Senteret får en prislapp på rundt 543 millioner kroner.

– Det har vært spennende tider. Først korona, så krig i Ukraina, som har ført til økte strøm-, drivstoff- og materialpriser. Likevel er prosjektet i rute økonomisk, sier kommunens utbyggingssjef Øystein Janssen.

ØMF Asker Entreprenør – firmaet som er totalentreprenør for Helseparken Onsøyheimen, og har også stått bak byggeprosjekter som Trosvik skole og sentralvaskeriet. Asas arkitektur har tegnet bygget.

VARME FARGER: Slik ser det ut i korridoren inne på sykehjemmet.
 VARME FARGER: Slik ser det ut i korridoren inne på sykehjemmet.

 

Sist oppdatert: 24. august 2022