Min side Meld fra

Helseministeren på besøk

Helseministeren var imponert over vaksinasjonssamarbeidet mellom frivillige, Forsvaret og kommunen da hun besøkte Fredrikstad i dag.

Helseminister Ingvild Kjerkol (Ap) brukte en times tid på Quality-hotellet i sentrum mandag formiddag. Der fikk de som jobber innen skole, SFO, barnehager og i helsetjenestene i Fredrikstad tilbud om å få dose 3 av koronavaksinen i dag og i morgen.

Vaksine forsvar får vaksine.jpg

Morten Johnsen Rummelhoff, rektor ved Trara skole, fikk vaksinedose 3 mandag formiddag. Han var svært godt fornøyd med at alle som jobber innen barnehage, SFO, skole og i helsetjenesten i Fredrikstad får tilbud om dosen før jul. Betingelsen er at det må ha gått minst 4,5 måneder siden dose 2.

Allerede før dørene åpnet klokken 10 var det kø utenfor hotellet. Den ble raskt kortere, ettersom vaksineringen gikk unna i den store festsalen til hotellet.

Kjerkol fikk en orientering av kommuneledelsen før det ble omvisning. Hun sier at hun likte veldig godt måten Fredrikstad kommune samarbeider både med frivillige og Forsvaret på.

– Det er veldig godt å se i praksis, sier hun til NRK.

Til Fredriksstad Blad sier hun det er rørende å se dette samarbeidet.

Vaksine forsvar gruppebilde.jpg

Samarbeidet mellom Fredrikstad kommune, Forsvaret og frivillige kom i stand på kort varsel. Trolig blir det satt 2-3.000 doser mandag og tirsdag til de som jobber innen barnehage, skole, SFO og i helsetjenesten i Fredrikstad kommune.

Sist oppdatert: 20. desember 2021