Min side Meld fra
Kontakt oss

Har alltid vært aktiv

Som guttunge "kengla" han på bussen til Sarpsborg. I dag ivrer Værste-sjefen for å legge til rette for aktivitet når byen utvikles.

Hver uke går programleder Anne Skauen i Aktive Fredrikstad tur med en av byens ledere der de snakker om blant annet hverdagsaktivitet og bevegelse.

Her kan du høre podkasten med Trond Delbekk og Anne Skauen.

En kald og vindfull morgen i vinter var det administrerende direktør Trond Delbekk som viste frem deler av Værste-området og fortalte hvordan de tenker når de nå utvikler en helt ny bydel.

– Mobilitet er en stor del av planleggingen av en ny bydel. Ikke minst fordi vi venter store endringer når biler skal begrenses i byområdet. Så vi må legge til rette for at folk kan reise til jobben på en effektiv måte. Sykle og gå, sier Delbekk.

Tar frem kammen

Selv har han svært kort vei fra hjem til jobb. Men slik har det ikke alltid vært.

– De første årene jeg jobbet på Værste, bodde jeg i Sarpsborg. Og det var en perfekt sykkelavstand. Men det er ikke alltid like enkelt å ha med dressen fordi en skal være pent kledd på neste møte. Løsningen er å ha nok garderober, for eksempel. Også kan en jo gre seg litt før møtet, da, smiler direktøren.

Han har alltid vært i farta og fant på mye forskjellig som guttunge på Selbak.

– Jeg var veldig aktiv som liten og moren min sa at "du kom bare innom for å se at vi var der, også løp du ut igjen", ler han.

– Kengla du på bussen?

– Jeg kengla til Sarpsborg og Fredrikstad. Og det var veldig flaut å komme hjem til moren min og fortelle at det gikk hull på begge buksene og støvletter uten såler igjen på, sier administrerende direktør Trond Delbekk i Værste AS.

Sist oppdatert: 21. mars 2022