Min side Meld fra
Kontakt oss

Gult nivå for videregående skoler i Fredrikstad

Fra og med onsdag 3. februar går videregående skoler i Fredrikstad tilbake til gult tiltaksnivå. Skolene vil kunne bruke én dag ekstra på å komme seg tilbake til gult nivå.

– Vi er glade for at regjeringen nå prioriterer lettelser for barn og unge. Smittetrykket i Fredrikstad nå er under nokså god kontroll. Fredrikstad kommune har derfor besluttet at de videregående skolene hos oss settes på gult tiltaksnivå fra 3. februar, sier Jon-Ivar Nygård, ordfører i Fredrikstad kommune.

Beslutningen ble fattet etter regjeringens pressekonferanse tidligere i dag. Les mer her.

Koronatiltakene i skoler og barnehager beskrives med trafikklys – grønt, gult og rødt. Les mer om gult nivå på Utdanningsdirektoratets hjemmesider.  

Kommuneoverlege Guro Steine Letting viser til at skoler og barnehager i kommunene i ring 1 og ring 2 nå går tilbake til gult tiltaksnivå. Kommuneoverlegene har derfor konkludert med at dette bør gjelde også for de videregående skolene i Fredrikstad kommune. Ungdomsskoler og barnehager er fra før på gult nivå.

– Lokal smittesituasjon er stabil, det er ikke påvist mutert virus i kommunen. Fredrikstad kommune ligger i risikonivå 3, ifølge Folkehelseinstituttet. Det er ikke spesielt mye smitte i alderstrinn som går i videregående skole. Dette tilsier gult tiltaksnivå i videregående skole, utdyper Letting.

Sist oppdatert: 30. januar 2021