Min side Meld fra
Kontakt oss

Vårryddingsaksjoner

Våren er i anmarsj! Da er det trivelig om byen, hagen og huset skinner om kapp med solstrålene. Fredrikstad kommune tilrettelegger også i år for flere vårryddingsaksjoner i nærmiljø, langs strender og i hus og hage.

Hold Fredrikstad ren

Vi oppfordrer enkeltpersoner, nabolag, velforeninger, lokalsamfunnsutvalg, bedrifter og frivillige organisasjoner til vårdugnad og plukking av søppel i nærmiljøet. Det kan være langs veier og grøftekanter, på lekeplasser og andre fellesarealer. Sekker kan du få av kommunen, eller du kan bruke egne sekker. Kommunen sørger for gratis bortkjøring. Det er fire hentedatoer. Bestill henting av sekker og annet søppel etter at dere har ryddet ved å ringe innbyggerdialog.

Mer informasjon: www.fredrikstad.kommune.no/holdfredrikstadren

Voksne og barn rydder langs vei med raker og sekk

Grovavfallsaksjonen

Husstandene i Fredrikstad kan levere kildesortert grovavfall fra hus og hage gratis til sju mobile gjenvinningsstasjoner under aksjonen. 

Klipp hekk, busker og trær: Har du tenkt på at hekken, buskene og trærne dine kan være trafikkfarlig? Ta deg en tur rundt eiendommen din og sjekk om noe bør beskjæres, klippes eller fjernes, slik at det blir tryggere å ferdes i ditt nærmiljø. Under grovavfallsaksjonen er det gratis levering av kvist, løv, gress og hekklipp.

Mer informasjon om datoer, steder og hvilke avfallstyper som kan leveres får du her: www.fredrikstad.kommune.no/grovavfallsaksjon

Trillebår

Strandrydding

Skjærgårdstjenesten legger til rette for strandrydding og sørger for bortkjøring av søppel hele året. Vi oppfordrer til plukking av søppel på og langs strender og elvebredder. Sekkene bringes til hentesteder for Skjærgårdstjenesten som er merket av i et digitalt ryddekart. Du kan også delta i Kystlotteriet og vinne premier.

Mer informasjon om strandrydding, hentesteder og Kystlotteriet får du her:
www.fredrikstad.kommune.no/strandrydding

Strandrydding på Rauer
Strandrydding på Rauer

Garasjesalgdagen

Bli med på garasjesalgdagen søndag 21. april og selg ting andre kan få glede av. Registrer garasjesalget ditt eller let opp et garasjesalg du vil besøke.

Mer informasjon: www.fredrikstad.kommune.no/garasjesalgdagen

Sist oppdatert: 15. april 2024