Min side Meld fra
Kontakt oss

Gåfotball for personer med demens

Er du pårørende til en person med demens, eller kunne tenke deg en meningsfull oppgave som frivillig?
Nede fra venstre: Anne Skauen (Aktive Fredrikstad), Grete Pettersen (Gresvik IF), Else Marith Barth Hansen (Demensforeningen). Oppe fra venstre: Marianne Antonsen (Gresvik IF), Marte Emilie Johannessen (Aktive Fredrikstad), Tormod Hermansen (Gresvik IF), Ida Christin Foss (frivillig). Kjersti Langli-Jørgensen fra kommunens demensteam var ikke til stede da bildet ble tatt. Foto: Benedikte Aasgaard
 

Ukentlige treninger 

Gresvik IF inviterer deltakerne "hjem" til seg i Trondalen, og vil med sin lange erfaring med gåfotball gjennomføre ukentlige treninger for personer med demens. 

Oppstart er i Trondalen 2. oktober. Treningene vil foregå hver onsdag fra kl. 12.30-13.30, med sosialt samvær med kaffe og en matbit etterpå.

Her får deltakerne både mosjon og en viktig sosial møteplass. Tilbudet er utviklet i godt samarbeid med Demensforeningen, Demensteamet i Fredrikstad kommune og folkehelseprogrammet Aktive Fredrikstad. Tilbudet er helt gratis, og vi håper mange vil benytte seg av muligheten.

Hva er gåfotball?

Gåfotball er en variant av vanlig fotball, men gjennomføres gående og med færre spillere på banen. Erfaring fra Flint fotballklubb i Tønsberg viser at gåfotball er spesielt godt egnet som aktivitet for personer med demens. Det passer for både kvinner og menn, og inneholder både aktivitet, frisk luft - og sosialt samvær!

Demensvennlig by - det som er godt for hjertet er godt for hjernen
Gåfotball for personer med demens føyer seg i rekken av tiltak for at Fredrikstad skal bli en demensvennlig by, med eksempelvis demenskoret. Fysisk aktivitet bidrar til en så god funksjon og livskvalitet som mulig, kan dempe noen symptomer ved sykdommen og reduserer risikoen for fall. Fysisk aktivitet med andre er grobunn for mestring, glede og tilhørighet.

Vil du være frivillig aktivitetsvenn?

For å kunne gjennomføre dette trenger vi deg som vil bidra som frivillig. Du kan være med som støtteperson på selve treningen, eller koke kaffe og sørge for sosial hygge etter en treningsøkt. Har du litt tålmodighet, er omsorgsfull, trygg og stødig? Da håper vi du vil bidra. Som frivillig får du muligheten til å spille en viktig rolle i å hjelpe andre med å delta i aktivitet, i tillegg til positiv effekt på egen fysiske og mental helse. Vi søker menn og kvinner i alle aldre. Opplæring gis alle frivillige før oppstart. Bli med og gjør en forskjell – både for deg selv og andre!

Er du nysgjerrig på om dette kan være noe for deg, eller noen du kjenner?

Ta kontakt med Marte i Aktive Fredrikstad på e-post maemjo@fredrikstad.kommune.no.

Sist oppdatert: 26. august 2024