Min side Meld fra

Fugleinfluensa påvist langs norskekysten

Det er påvist fugleinfluensa på villfugl flere steder langs norskekysten i år. Foreløpig er det ikke påvist noen tilfeller i Fredrikstad.

Det gjøres stadig nye observasjoner av død fugl som kan være smittet. Naturforvalter i Fredrikstad kommune, Jørgen Torp, anbefaler publikum å være påpasselige.

– Hvis man oppdager svekkede eller døde viltlevende ender, gjess, svaner, vadefugler, måker, kråkefugler eller rovfugl, anbefaler vi å være varsomme, sier Torp.

Meld fra til Mattilsynet på telefon 22 40 00 00 hvis du oppdager svekkede eller døde viltlevende fugl. Da kan de ta ut prøver fra fuglene.

– Fugleinfluensa smitter ved avføring og sekret. Sannsynlighet for smitte av denne typen fugleinfluensa til mennesker er lav, men pga. mutasjoner ved stor grad av smitte kan dette endres. Smitte kan likevel skje mellom fugl og menneske ved nærkontakt, forteller Torp.

Sist oppdatert: 20. juni 2022