Min side Meld fra
Kontakt oss

Frivillige har delt ut over 100 000 tester

Artikkelen du leser er over to uker gammel. Informasjonene kan være utdatert. Se siste nytt fra kommunen på: Aktuelt
De siste åtte ukene har frivillige delt ut over 100 000 hurtigtester fra brakkene ved koronasenteret på Kråkerøy.

Siden 10. desember har frivillige delt ut hurtigtester i brakkene som er plassert ved koronasenteret på Kråkerøy. De frivillige er fra lag og foreninger som jobber dugnad mot godtgjørelse. Til og med fredag 4. februar var det delt ut 100 246 hurtigtester.  

Fredag ble kontaktpersoner for Sanitetsforeningen, Røde Kors og Lions hedret med marsipankake med skriften «Takk for samarbeidet» på Koronasenteret. De inviterte har vært kommunens kontaktpersoner inn mot egen organisasjon. Disse har blant annet satt opp vaktlister, drevet opplæring, møtt opp ved for å sette nye medlemmer inn i arbeidsoppgaver, videreformidlet informasjon fra kommunen til dem som står på vakt og tatt litt ekstra ansvar for arbeidsforholdene, og å holde det ryddig og trivelig ved brakkene.  

De frivillige avsluttet sine oppdrag fredag, etter at kommunens nye rigg er på plass, og det blir ansatt personer til å stå fast i brakkene på dagtid.  

– Dette er et god eksempel på hvor viktig samarbeidet med frivillige er for Fredrikstad kommune, og en fin start på 2022 som er «frivillighetens år», sier Marius Belstad, spesialkonsulent som har organisert betjeningen av brakkene for Fredrikstad kommune.  

– Vi skulle gjerne takket alle som har stått i brakkene med kake, men det er vanskelig når man fortsatt må tenke smittevern og begrense antall. Dette er et stort lagarbeid med mye innsats fra fleksible medarbeidere i mange virksomheter som har gjort det mulig å få dette opp å gå. Driften overlates videre til ny organisering og er i trygge hender, og frivillige vil fortsatt være en viktig brikke ved å bemanne hurtigtest-brakkene i helger.  

Gruppebilde hurtigtester (2).jpg
Fra venstre: Ellen C. Apenes, Røde Kors, Ruth Brovold, Sanitetsforeningen, Nina K. Ruud, Sanitetsforeningen, Inger Ambjørnsen, Sanitetsforeningen, Paal Fischenich, Lions

 

Sist oppdatert: 07. februar 2022