Min side Meld fra
Kontakt oss

Fritidstilbud med rekordbesøk i september

Barn og unge strømmer til Fredrikstad kommunes sju avdelinger i virksomhet Fritid. LittFri i Fredrikstad sentrum satt besøksrekord i september med 374 besøkende.

4.526 besøkende ble registrert på de ulike avdelingene hos Fritid i Fredrikstad kommune i september. Det er det høyeste antallet siden 2015, viser statistikken til kommunen.

Lisleby fritid.jpg

God stemning på Lisleby på en av klubbkveldene.

– Det er vi selvfølgelig veldig godt fornøyd med, sier virksomhetsleder for Fritid i Fredrikstad, Charlotte Kjær Sandberg.
– Hva er årsakene til at så mange kommer?
– Det skjer mye spennende på våre avdelinger for tiden, og vi har dyktige ansatte som gjør mye for at barn og unge skal ha et trygt og godt tilbud å komme til. Men jeg tenker naturligvis at det også har tett sammenheng med korona, barn og ungdom har vært rammet hardt mens det har vært nedstengninger, restriksjoner og tiltak. Det vi ser nå, er at mange barn og unge har behov for en arena de kan komme til, hvor de møtes av trygge voksne.
 
Studio og skating
De sju avdelingene har et svært variert tilbud, flere steder i kommunen. I tillegg er det skatehall, ungdomscafè med biblioteksområde, nytt musikkstudio på Gressvik og på Østsiden bygger de gamingsenter.
– I skatehallen ser vi at mange jenter nå har begynt å komme og benytte seg av vårt tilbud der. Vi har også fått satt i gang et prøveprosjekt med tilbud til ungdom med nedsatt funksjonsevne, som har vist seg å være et etterlengtet tilbud, forteller hun ivrig.
 
Gratis tilbud
Tilbudene fra kommunen er gratis å benytte seg av for alle under 20 år. Det mener Kjær Sandberg er helt vesentlig.
– Ikke alle barn og unge har mulighet eller interesse for å delta på organiserte fritidsaktiviteter. Våre tilbud er gratis og de er viktige for barn og unge i Fredrikstad. Dette er et lavterskeltilbud alle barn og unge i alderen 10 – 18 år kan benytte seg av, et av tilbudene har også åpent opp til 20 år nå.
 
Her finner du mer informasjon om tilbudet til Fritids 7 avdelinger:
Ambjørnrød
Gressvik
Lisleby
Torsnes
Østsiden
LittFri (Litteraturhuset)
Skatehallen
 

Littfri inne.jpg

Littfri i sentrum satte ny besøksrekord i september.

Virksomhetslederen sier ungdommene har stor innflytelse på tilbudene de ulike stedene.
– Våre avdelinger er opptatt av medvirkning. Ungdom ønsker en egen arena der de kan møte andre ungdom, en arena de sammen kan være med å forme og ha reell medvirkning, sier Charlotte Kjær Sandberg.

 

Sist oppdatert: 15. oktober 2021