Frisklivssentralen endrer vaner

Frisklivssentralen på Helsehuset feiret sitt 5-års jubileum fredag.

Etatssjef Anette Mjelde

- Gratulerer til Fredrikstad som tok dette grepet og gjorde det til ett av sine kommunale tjenestetilbud, sa Anette Mjelde, ny etatsjef for Friskliv og mestring på femårsmarkeringen til Frisklivssentralen på Helsehuset i dag.

- Frisklivssentralen møter dagens helseutfordringer som er knyttet til levevaner, og har et utstrakt og godt samarbeid med fastlegene, sa Mjelde.

Fastlegene henviser til Frisklivssentralen. Pågangen er stor og har vært det siden oppstart. Hver måned tas det inn 30-50 nye deltagere. Ventelisten er på fem til seks måneder, ifølge avdelingsleder for Friskliv og mestring, Hilde Freim.

Mjelde påpekte at Frisklivssentralen hjelper folk til å endre vanene sine. Nytt av året er et «Sov godt»-kurs, som starter opp nå før sommeren.

Basistilbudet er Frisklivstrening (14 økter pr. uke), Bra Mat kurs, røykeslutt-kurs (nikotinfri-sammen), Kurs i mestring av belastning (KIB-kurs) og hverdagsglede-kurs. Disse kursene og mange andre aktiviteter finner du i vår aktivitetskalender.