Min side Meld fra

Frir til pensjonistene

Artikkelen du leser er over to uker gammel. Informasjonene kan være utdatert. Se siste nytt fra kommunen på: Aktuelt
For å løse den utfordrende bemanningssituasjonen i helsevesenet, skoler og barnehager, ber Fredrikstad kommune pensjonister om å melde seg til tjeneste.

Mange skoler og barnehager sliter med å få tak i vikarer. Fra 1. januar 2022 kan pensjonert personell jobbe i skoler eller barnehager for en pensjonistlønn på 300 kroner timen

Lærer Karin Sølve Hansen i klasserommet på Gressvik ungdomsskole.
ERFAREN: Karin Sølve Hansen (66) kjenner foreldrene og besteforeldrene til ungdommene hun underviser på Gressvik ungdomsskole.

På Gressvik ungdomsskole er Karin Sølve Hansen i full sving ved sin tidligere arbeidsplass, der hun jobbet i over 30 år, fram til hun gikk av som AFP-pensjonist for halvannet år siden.

– Det er morsomt å undervise, sier Hansen.

Gjennomvaksinert

Hun kjenner ikke på noen frykt for koronasmitte.

– Jeg har aldri vært så mye vaksinert noen gang, men tar selvsagt mine forholdsregler, sier Hansen.

Totalt fem stikk ble det i løpet av fjoråret: Tre vaksinedoser mot korona, én mot influensa og én mot lungebetennelse.

Direktør for oppvekst og utdanning, Marianne Bekker, oppfordrer flere pensjonister til å gjøre som Hansen.

– Du kan ringe/ta kontakt med ledelsen på skoler eller barnehager du kjenner til, og si at du kan tenke deg jobb som vikar, sier Bekker.

Pensjonistene er avgjørende

Fra nyttår kan pensjonert jobbe i skoler og barnehager uten å miste pensjon. Helsepersonell har hatt en slik ordning under hele pandemien. Felles for begge gruppene er at unntaksregelen gjelder ut juni 2022.

At pensjonerte helsearbeidere har meldt seg til tjeneste, har vært avgjørende for koronaberedskapen i Fredrikstad.

På Østsiden sykehjem har Renate Fredriksen (74) jobbet nesten fullt under hele pandemien. Assistenten har gått dag-, kvelds- og nattevakter på sin tidligere arbeidsplass. Hun er vaksinert, og er ikke redd for korona.

– Jeg liker jobben, og er heldig som kan jobbe, sier Fredriksen, som trekker fram det gode arbeidsmiljøet ved sykehjemmet.

Direktør for helse og velferd, Janka Ekrem Holstad, påpeker at pensjonistene er svært viktig for beredskapen.

– Pensjonerte helseansatte gjør en viktig jobb. Deres innsats betyr ekstra mye i den pressede situasjonen vi er i nå, sier Ekrem Holstad. Hun oppfordrer pensjonert helsepersonell som ønsker å jobbe, til å ta kontakt med Ressursenheten for sykehjemmene eller Ressursenheten for hjemmesykepleien.

Sist oppdatert: 28. januar 2022