Friluftsbadet åpner til fellesferien

Fredrikstad kommune åpner friluftsbadet på Kongsten 1. juli.

– Vi vet det er mange som har ventet på dette. Nå er vi sikre på at vannkvaliteten er god og at vi kan ivareta smittevernet, så vi gleder oss til å ønske badegjester velkomne, sier idrettssjef i Fredrikstad kommune André Flatner.

Se åpningstider

Han sier at koronasituasjonen har krevd en del tilpasninger etter at den nasjonale veilederen for smittevernhåndtering i badeanlegg kom 29. mai.

– For å sikre et forsvarlig tilbud til de som besøker oss i sommer, er det mange tiltak som må på plass utover en ordinær driftssituasjon. Vi må blant annet begrense antall besøkende til 200 personer av gangen og ha nedvask av anlegget mellom hver pulje av gjester. Det betyr at vi nå må forhåndsselge billetter og ha flere mennesker på jobb for å håndtere smittevernet, forteller Flatner.

Han forteller at Kongsten har samarbeidet tett med andre storbykommuner for å tilby badene et godt og sikkert tilbud. Lærdom fra Oslo kommune, som åpnet Frognerbadet med en prøveperiode fra 15. juni for inntill 100 personer, har vært spesielt nyttig.

– Flere sammenlignbare utendørs badeanlegg har enda ikke åpnet i lys av situasjonen så det har vært nyttig kunnskap for oss å se hvordan Oslo har løst ting og hvilke justeringer de har måttet gjøre underveis, sier Flatner.

Badesjefen Glenn Andersen forteller at han nå er i innspurten med å trene opp badevakter og annet personell i nye rutiner.

– Vi er klare 1. juli. Da gleder vi oss til å se de første morgenbaderne i utebassenget klokken 06.30. Folk må forhåndskjøpe billetter på nett. Billetten gir morgenbadere adgang i 1,5 timer. Billettene på dagtid gir adgang i to timer, sier Andersen.

Billetter kan forhåndskjøpes gjennom Fredrikstad Kino

Les mer om fasilitetene ved badet og se åpningstider

Sist oppdatert: 19. juni 2020