Friluftsbadet gjenåpnet 1. juli

Fredrikstad kommune gjenåpnet friluftsbadet på Kongsten 1. juli

Koronasituasjonen har krevd en del tilpasninger og innføring av tiltak, etter at den nasjonale veilederen for smittevernhåndtering i badeanlegg kom 29. mai.

Noen av tiltakene er at antall besøkende er begrenset til 200 personer av gangen, og det vil bli foretatt nedvasking av anlegget mellom hver pulje av gjester. Billetter forhåndskjøpes på nett. Billetten gir morgenbadere adgang i 1,5 timer, og billettene på dagtid gir adgang i to timer.

Se åpningstider

Idrettssjef i Fredrikstad kommune André Flatner forteller at Kongsten har hatt tett samarbeid med andre storbykommuner for å tilby badene et godt og sikkert tilbud. Lærdom fra Oslo kommune, som åpnet Frognerbadet med en prøveperiode fra 15. juni for inntill 100 personer, har vært spesielt nyttig.

– Flere sammenlignbare utendørs badeanlegg har enda ikke åpnet i lys av situasjonen så det har vært nyttig kunnskap for oss å se hvordan Oslo har løst ting og hvilke justeringer de har måttet gjøre underveis, sier Flatner.

Badevakter og annet personell blir også trent opp til å følge nye rutiner med hensyn til smittevernreglene.

Billetter kan forhåndskjøpes gjennom Fredrikstad Kino

Les mer om fasilitetene ved badet og se åpningstider

Sist oppdatert: 08. juli 2020