Fredrikstads nye arena, Dampskipsbrygga, ble innviet på lørdag 22. juni

Nye Dampskipsbrygga ble lørdag 22. juni åpnet av ordfører Jon-Ivar Nygård, og kommunens nye storstue ble umiddelbart tatt i bruk, med teater og is til barna.

Jon-Ivar klipper
Ordfører Jon-Ivar Nygaard klipper snora

Dampskipsbrygga er det nyeste byrommet og arenaen i byen, og er blitt oppgradert med smågatesten og storgatesten i granitt, sittebenker, trær, beplantning, HC-parkering, MC-parkering og sykkelparkering.

Området er blitt transformert fra parkeringsplass til et nytt byrom i Fredrikstad, tilrettelagt for små og store arrangementer og festivaler, samt som oppholdssted og møteplass.

– Dampskipsbrygga er blitt en plass tilrettelagt for allsidig bruk med løsninger som gjør det enklere for arrangører å gjennomføre konserter, etc. i byen vår. Vi har fått et nytt byrom som bidrar til et pulserende, urbant byliv i Fredrikstad, talte ordfører Jon-Ivar Nygaard på lørdag 22. juni.

Menneskene i sentrum

Lenge har Dampskipsbrygga vært en parkeringsplass i Fredrikstad sentrum, men nå inviteres menneskene tilbake til byrommet:

– I dag er Dampskipsbrygga igjen planlagt og utformet med tanke på at mennesker skal ferdes her. Igjen er det menneskene som skal innta byrommet. Igjen er Dampskipsbrygga et samlingspunkt i byen, sa ordføreren på lørdag.

Dampskipsbrygga er blitt et byrom som skal kunne brukes til forskjellige aktiviteter og arrangementer av alle.

- Med mange moderne funksjoner skal det være byens storstue til konserter og arrangementer. Samtidig skal det på hverdager, og det er de det er flest av, være et sted å tumle, leke, drikke kaffe, diskutere eller bare sitte å se på elven som flyter forbi, talte Inger Hilmersen i etat for bydrift på lørdag.

Dekorert med 22 lyssteiner inspirert av maritime symboler

Christian Sunde
Christian Sunde under åpningen

Kunstneren Christian Sunde har stått for den kunstneriske utsmykningen av Dampskipsbrygga, som består av 22 «lyssteiner» med motiver inspirert fra maritime symboler.

De 22 sirkulære arbeidene er i massiv akryl/ PMMA, «lyssteiner», og er spredt ut innenfor et bestemt område på Dampskipsbrygga. Lyssteinene ligger som små runde lysende felt nedfelt i bakken og i samme overflate med smågatestein og brostein, som utgjør det nye dekke på plassen. Når mørket faller på vil disse lyse opp Damskipsbrygga.

Sist oppdatert: 25. juni 2019