Fredrikstadhjelpa utvider åpningstiden

Kommuneoverlegen er bekymret for hvordan innbyggerne i kommunen har det etter flere måneder med koronatiltak.

Legevakten har de siste ukene rapportert om at stadig flere tar kontakt fordi de opplever at hverdagen er vanskelig. Dette kan ha mange ulike årsaker som økonomiske utfordringer, ensomhet eller bekymringer for egen eller andres helse. Kommuneoverlegen understreker at når man har det vanskelig på noe vis, er det viktig at man deler det med noen. Man kan snakke med familie/venner, fastlegen eller benytte seg av kommunens tilbud som er lett tilgjengelige.

Kommunen har utvidet tilbudet til Fredrikstadhjelpa frem til klokken 20 på hverdager. Ring oss på 474 79 847. Personen du treffer når du ringer Fredrikstadhjelpa kan enten følge deg opp med nye samtaler fremover, eller de kan hjelpe deg til å få hjelp fra andre tjenester. Andre tjenester man kan ta kontakt med er Rask psykisk helsehjelp, Pårørendesenteret og Legevakten.

Kommuneoverlegen oppfordrer alle til å være spesielt oppmerksomme på menneskene rundt seg nå. Vi må tørre å bry oss og vise at vi er tilgengelige for de rundt oss som er i en krevende situasjon. Ikke slå deg til ro med at «alt er bra» hvis det er signaler som tyder på at det ikke stemmer.

Hvis du har økonomiske bekymringer, kan du se informasjon fra NAV

Sist oppdatert: 10. juni 2020