Fredrikstad starter vaksinering i romjulen

Fredrikstad er blant de syv prioriterte kommunene som får covid-19 vaksinen først.

Det betyr at våre sykehjemsbeboere blir tilbudt vaksinen allerede i romjulen, siden de står øverst på helsemyndighetenes prioriteringsliste.

Våre omsorgssentre har planene klare.

- Vi har god erfaring med å sette vaksiner. Dette er noe vi gjør hver høst før sesonginfluensaen kommer. Så vi er klare og godt rustet til å sette i gang, forteller etatssjefen for Omsorgssentre i Fredrikstad, Birgitte Kopperud Skauen.

Men det er en litt annen logistikk nå enn ved andre vaksiner. Vaksinen fra Pfizer/BioNTech, som nå distribueres, må settes innen fem døgn fra kommunen mottar den. I tillegg skal vaksinen settes på nytt, med en dose nummer to, om lag tre uker etter den første dosen.

- Vi har planene klare for det også. Det skal bli veldig godt å komme i gang med vaksinering av våre beboere. De har vært igjennom en lang og tung periode nå med strenge besøksrutiner, påpeker Kopperud.

I første omgang er det rundt 10.000 vaksiner fra Pfizer/BioNTech som nå sendes ut til landets kommuner.
Og på grunn av smittetrykket er det Oslo, Ringsaker, Hamar, Stange, Sarpsborg, Fredrikstad og Hvaler som får de første vaksinene.

Det er kun sykehjemsbeboerne som blir vaksinert i denne omgang. Deretter står øvrige eldre over 85 år for tur.
Disse blir innkalt til vaksinasjonstime av sin fastlege. Fredrikstad kommune følger prioriteringene til helsemyndighetene.

Les mer om covid-19 vaksineringen i Fredrikstad her.

Sist oppdatert: 22. desember 2020

Har du spørsmål rundt korona, send en epost til postmottak@fredrikstad.kommune.no, eller ta kontakt med Servicetorget.