Fredrikstad rykker opp på Kommunebarometeret

Fredrikstad kommune er nå nummer 72 blant alle landets 422 kommuner. Kommunen rykker dermed opp 83 plasser, fra en 155. plass i 2019.

Kommunebarometeret (KB) er en måling som publiseres av Kommunal Rapport hvert år, og er en sammenligning av landets kommuner.

– Det er gledelig at vi nå har kommet oss inn på topp 100 av norske kommuner. Fredrikstad kommune har ambisiøse politikere, og over 6000 medarbeidere og ledere arbeider innenfor stramme rammer med kontinuerlig forbedring av tjenester til innbyggerne, forteller kommunedirektør Nina Tangnæs Grønvold.

Også ordfører Jon-Ivar Nygård er svært tilfreds med resultatet i Kommunebarometeret.
– Jeg vil takke kommunedirektør og alle de ansatte for at kommunen utvikler seg i takt med bystyrets ambisjoner, sier ordføreren.

Dette blir målt

Kommunene måles på til sammen 151 nøkkeltall, innen 12 ulike sektorer – blant annet grunnskole, barnehage, barnevern, pleie og omsorg, helse og økonomi. Hensikten med barometeret er å gi en lettfattelig og tilgjengelig oversikt over hvordan kommunene driver. Kommunebarometeret rangerer kommunene i Norge etter nøkkeltall fra følgende sektorer (vekting i parentes):

- Pleie og omsorg (20 prosent)
- Grunnskole (20 prosent)
- Barnehage (10 prosent)
- Barnevern (10 prosent)
- Økonomi (10 prosent)
- Helse (7,5 prosent)
- Sosialtjeneste (7,5 prosent)
- Kostnadsnivå (5 prosent)
- Kultur (2,5 prosent)
- Miljø (2,5 prosent)