Min side Meld fra
Kontakt oss

Fredrikstad Pride – en feiring av mangfoldet

Fra mandag 16. august til søndag 22. august feires mangfoldet og retten til å være seg selv i Fredrikstad.

Pride er en feiring av skeiv kjærlighet, en feiring av livsglede. Pride er både fest, politikk og kultur. For mange er det også et pusterom i et samfunn som ikke alltid har plass til ulikheter. Det kan være en frihet fra skjellsord, fra diskriminering, antakelser om kropp, identitet og seksualitet.

- Under Fredrikstad Pride stopper vi opp og erkjenner at det fortsatt foregår diskriminering av Lesbiske, Homofile, Bi og Trans-personer i samfunnet. Heldigvis ser vi en endring. Særlig blant oppvoksende generasjoner er holdningene annerledes og toleransen en helt annen enn for noen ti-år siden. I dag viser vi aksept for ulike kjønn og seksuelle preferanser. I Fredrikstad har vi en visjon, nemlig «Den lille verdensbyen». Et bærende element er at vi skal være mangfoldige og tåle mangfoldet. Denne uken skal vi vise det praksis, sier ordfører Jon-Ivar Nygård.

- Nå er det viktig at vi tar med oss toleransen som vi markerer og feirer her i dag inn i hverdagen. At vi tar den med oss hjem, til skolen og arbeidsplassen. Dersom vi alle sammen tenker igjennom hvordan vi både som enkeltmennesker og som fellesskap, kan bidra til å skape et mer inkluderende samfunn i byen vår, er jeg sikker på at Fredrikstad vil bli en enda bedre by å bo i, ikke bare for såkalt skeive ungdommer, men for hver og en av oss, sier ordfører Jon-Ivar Nygård.


Program – Fredrikstad Pride 2021

Mandag 16/8
09:00 Flaggheising Fredrikstad Rådhus appeller ved Hege Hansen Fredrikstad Pride, ordfører Jon-Ivar Nygård og Domprost Kari Mangrud Alvsvåg
Skeivt bibliotek ( Hele uka)
Geocaching ( Hele uka)

Tirsdag 17/8
Rosa kompetanse Digital:
Helse og sosial kl 12.30-14.30
Skole og barnehage K l18.00-20.00

Onsdag 18/8
Panelsamtale litteraturhuset kl 18.00

Torsdag 19/8
Skeiv quiz kl 18.30

Fredag 20/8 – Søndag 22/8
Kinovisninger Fredrikstad Kino
Mer informasjon om de ulike arrangementene kommer fortløpende på Fredrikstad Prides Facebook-side

Sist oppdatert: 16. august 2021