Min side Meld fra

Fredrikstad kommune tar i bruk ny offentlig postjournal

Den 15. februar tar Fredrikstad kommune i bruk eInnsyn fra Digitaliseringsdirektoratet (Digdir) som offentlig postjournal (postliste).

I en tid framover vil både ny og gammel postliste være tilgjengelig, før den gamle fases ut fram mot sommeren.

- Offentlig forvaltning må hele tiden arbeide for å legge til rette for innsyn og offentlighet. Med offentlig journal på eInnsyn gir Fredrikstad kommune innbyggere og media en mer brukervennlig løsning, med blant annet mulighet til å lagre søk, lagre saker, dele søk og følge med på egne innsynsforespørsler, sier kommunedirektør Nina Tangnæs Grønvold.

Offentlige dokumenter kan enkelt lastes ned, uten at man trenger å be om innsyn først, og skjermede dokumenter kan man be om innsyn i, som i dag.

Kommunens nettside for utvalg, råd og styrer erstattes med tilsvarende funksjonalitet på eInnsyn.no, mens presentasjon av medlemmene med bilde blir liggende på kommunens egne nettsider.

Dagens Innsyn byggesak erstattes samtidig av en ny løsning på kommunens nettsider, da eInnsyn.no ikke har tilsvarende funksjonalitet.

eInnsyn er en tjeneste levert av Digdir, utviklet i samarbeid med Oslo kommune. Statlige virksomheter er pålagt å publisere offentlig postjournal på eInnsyn – mens det for kommunene foreløpig er frivillig. I tillegg til Oslo kommune er det 10 kommuner som publiserer offentlig journal på eInnsyn per i dag, og med Hvaler og Fredrikstad blir det til sammen 12 kommuner som benytter tjenesten.

Sist oppdatert: 04. april 2024