Fredrikstad kommune setter kriseledelse

Fredrikstad kommune har i dag, mandag 9. november, satt kriseledelse.

I første omgang vil kriseledelsen være i funksjon til og med 23.11.2020.

Årsaken er behov for mer omfattende fokus og arbeid med å lede oppfølgingen av den økende koronasmittetrenden i Fredrikstad og Norge.

Totalt er 126 innbyggere smittet av koronavirus i Fredrikstad kommune de siste 14 dagene.
Siden mars er totalt 537 smittet i Fredrikstad.

Her og nå er følgende kommunale institusjoner berørt:

• Gudeberg skole
  • Hurrød skole
  • Trosvik skole
  • Fredrikstad internasjonale skole (FRIS)
  • Smedbakken sykehjem
  • Hjemmesykepleien vest

- Ved å sette kriseledelse rigger vi oss for å kunne utøve tydelig og effektiv ledelse gjennom den ekstraordinære perioden vi nå står i. Kriseledelse innebærer at kommuneledelsen møtes oftere, supplert med ordfører og varaordfører, og at beredskapsleder og andre nøkkelfunksjoner, som kommuneoverleger og kommunikasjonsmedarbeidere, følger arbeidet tett og bistår fortløpende med koordinering og oppfølging, opplyser kommunedirektør Nina Tangnæs Grønvold.

- Jeg oppfordrer innbyggerne i Fredrikstad til å følge både nasjonale og lokale myndigheters pålegg og råd, og på den måten bidra til å redusere smittespredningen av koronaviruset. Vi er i en svært krevende situasjon, som uroer og preger mange av oss. Samtidig er det viktig at vi følger opp og bryr oss om hverandre, selv om vi skal være mindre fysisk sammen enn vanlig, sier ordfører Jon-Ivar Nygård.

Sist oppdatert: 09. november 2020