Min side Meld fra
Kontakt oss

Fredrikstad kommune på topp 40 i kvalitet

Agenda Kaupangs kommuneindeks for Norges best styrte kommuner ble lagt fram under Arendalsuka onsdag. Fredrikstad tar en flott 39. plass på kvalitetsindeksen.

Totalt kommer Fredrikstad på en 158. plass over Norges best styrte kommuner.

Forskerne har studert både tjenestekvalitet, kostnader og finanser i norske kommuner, og kommet fram til en felles score. Hver av de tre indeksene utgjør en tredjedel av den totale scoren.

Resultatene for Fredrikstad er slik:

  • I kvalitetsindeksen kommer Fredrikstad veldig bra ut, som nummer 39 i landet.
  • For kostnader ligger Fredrikstad som nummer 99 i Norge.
  • For finanser havner Fredrikstad nede på en 283. plass blant Norges 356 kommuner.

- Et av kommunens hovedmål er å yte gode og virkningsfulle tjenester til innbyggerne. Da er det betryggende å se at Fredrikstad kommunes tjenestekvalitet vurderes å ligge på topp 40 blant landets 356 kommuner. Gratulerer og takk til alle våre nærmere 7000 medarbeidere for at dere leverer på øverste hylle, sier kommunedirektør Nina Tangnæs Grønvold.

- Det er flott at vi leverer så gode tjenester i Fredrikstad kommune. Vi har mange dyktige ansatte som strekker seg svært langt for å gi gode tjenester til våre innbyggere. Samtidig er vi veldig klar over at kommunens økonomi må strammes inn og styrkes. Dette arbeidet er vi nå godt i gang med, samtidig som vi har store forventninger til et mer rettferdig nytt inntektssystem for kommunesektoren, sier ordfører Siri Martinsen.

Sist oppdatert: 18. august 2022