Min side Meld fra
Kontakt oss

Fredrikstad kommune holdt eierlunsj

Det er andre året på rad at ordfører inviterer styreledere og daglige ledere fra selskaper som eies helt eller delvis av Fredrikstad kommune til en eierskapslunsj, med enkel servering.

«Bystyret har vedtatt en eierskapsmelding for 2022-2025 som legger rammen for forvaltningen av kommunens eierskap i selskapene. Derfor er det viktig å etablere ulike dialogarenaer for selskapene våre», sier konstituert direktør for virksomhetsstyring og økonomi, Veronica Aam.

Ordfører Arne Sekkelsten kom i sin innledning inn på kommunen som samfunns- og næringsaktør, og fortalte litt om kommunens utfordringsbilde. Veronica Aam holdt et faglig innlegg om kravet til åpenhet generelt, nedfelt i ulikt regelverk og om Åpenhetsloven (lov om virksomheters åpenhet og arbeid med grunnleggende menneskerettigheter og anstendige arbeidsforhold) og hvilke krav som stilles til selskapene.

ordforer-eierskapslunsj-2024.jpg
Ordfører Arne Sekkelsten (t.h.) holder innlegg.

Det er virksomhet Finans- og regnskap som til daglig jobber med eierskapsforvaltningen i kommunen. Det var godt oppmøte fra selskapene og mange deltok med sine erfaringer og innspill. Fredrikstad kommunes eierlunsj fant sted på Blå Grotte 18. april.

Fredrikstad kommune eier ulike virksomheter som aksjeselskaper, interkommunale selskaper og virksomheter med andre selskapsformer. Se oversikt her

Veronica-aam-foredrag-eierskapslunj-170424-web2.jpg
Konstituert direktør for virksomhetsstyring og økonomi, Veronica Aam (t.v.), holdt innlegg om Åpenhetsloven.

 

Veronica-aam-foredrag-eierskapslunj-170424-web.jpg
Godt oppmøte under årets eierlunsj på Blå Grotte.
Sist oppdatert: 19. april 2024