Min side Meld fra
Kontakt oss

Fredrikstad kommune gratulerer Jon-Ivar Nygård som statsråd

Etter 10 år som ordfører i Fredrikstad kommune, er Jon-Ivar Nygård torsdag 14. oktober 2021 utnevnt til statsråd og samferdselsminister i Jonas Gahr Støres regjering.

- Fredrikstad kommune gratulerer ordfører og nyvalgt stortingsrepresentant Jon-Ivar Nygård med utnevnelsen til statsråd i Jonas Gahr Støres nye regjering. For første gang på over 50 år vil vi ha et regjeringsmedlem fra Fredrikstad, og samferdselsdepartementet er et av de synligste og viktigste departementene i regjeringen. Vi er sikre på at Jon-Ivar Nygård vil bli en god statsråd for et område som er viktig for både næringsliv, klima og folk flest, og ser fram til godt samarbeid med Jon-Ivar i hans nye rolle, sier varaordfører Siri Martinsen.

- Medarbeiderne i Fredrikstad kommune gratulerer vår ordfører gjennom 10 år med utnevnelsen til statsråd og samferdselsminister. Jon-Ivar har fra tidligere permisjon fra tilsettingsforhold i Fredrikstad kommune, og er dermed også en av våre kollegaer. Vi er stolte av utnevnelsen, og ønsker ham lykke til med dette store samfunnsoppdraget, sier kommunedirektør Nina Tangnæs Grønvold.

Jon-Ivar ble valgt som ordfører i Fredrikstad i 2011, og deretter gjenvalgt både i 2015 og nå sist i 2019. Han har vært sentralstyremedlem i Arbeiderpartiet siden 2014.

Første statsråd fra Fredrikstad på over 50 år

Det er utnevnt i alt 559 statsråder de siste 50 årene. Fire av disse har vært fra Østfold, ingen fra Fredrikstad.

 

Sist oppdatert: 14. oktober 2021