Min side Meld fra
Kontakt oss

Fredrikstad kommune blir bedre på offentlighet

Nå er det enklere å få direkte innsyn i Fredrikstad kommunes postjournal og arkiv.

Dokumenter i kommunens postjournal og arkiv skal nå fulltekstpubliseres. Det vil si at man ikke lenger trenger å søke om å få innsyn i dokumentet, nå får man det direkte på kommunens nettside. Kommunedirektør Nina Tangnæs Grønvold er stolt over at Fredrikstad kommune gjør dette.

Nina-Tangnæs.jpg

– Åpenhet er en grunnpilar i et hvert fungerende demokrati. Med dette grepet tar vi Fredrikstad kommune et skritt videre, ved å gjøre dokumentene i postjournalen og arkivet enda lettere tilgjengelig for allmennheten, sier hun.


Har vært etterspurt
Det er mange ulike løsninger i det offentlige for hvordan dokumenter gjøres tilgjengelige for publikum. Fredrikstad kommune har tidligere fått kritikk fra flere hold for sin løsning.
– Vi mener den nye løsningen svarer på mye av kritikken. Samtidig er det alltid ting som kan bli bedre, og vi vil framover arbeide for å forbedre både brukergrensesnittet og søkefunksjonen, sier Tangnæs Grønvold.
Men ikke alle dokumenter skal fulltekstpubliseres.
– Vi har laget tydelige kjøreregler for hva som skal, kan og ikke skal fulltekstpubliseres. Det er viktig at personopplysninger og annet som er unntatt offentligheten ikke blir publisert på denne måten, sier hun.


Alt blir mer synlig
Hver dag blir flere hundre brev til og fra kommunen, søknader om støtte, klage på parkeringsgebyr og lignende journalført i kommunens arkiv. Nå blir det enklere å lese disse, dersom man ønsker det.
– Dermed blir både smilefjeset og sinnafjeset mer synlig, og det kan det jo være lurt å tenke på når man sender et brev eller en e-post. Et smilefjes gjør ingen skade, men det er jo ikke veldig hyggelig med det andre, avslutter kommunedirektør Nina Tangnæs Grønvold.

 

Sist oppdatert: 28. mai 2021