Min side Meld fra
Kontakt oss

Fredrikstad kino tildelt prestisjetung pris

Artikkelen du leser er over to uker gammel. Informasjonene kan være utdatert. Se siste nytt fra kommunen på: Aktuelt
Fredrikstad kino har blitt tildelt Hugo-prisen for 2023 av Norske Filmdistributørers Forening. Prisen ble delt ut under foreningens årlige bransjemiddag i Oslo, onsdag 29. mai.
Kinosjef Jørgen Søderberg Jansen og Salgs- og markedsansvarlig Cathrine Haugen mottar Hugo-prisen under bransjemiddagen i Oslo. Foto: Clarissa Bergh

Hugo-prisen, oppkalt etter Norges første kinosjef Hugo Hermansen, går til den kinoen som i løpet av det siste året har imponert filmsjefene mest når det kommer til lokal markedsføring, arrangementer og initiativ ovenfor distributørene.

Juryens uttalelse

I juryens begrunnelse heter det:

“Årets vinner er en gammel kjenning som tidligere har markert seg som en tydelig aktør med flere kino-priser i premieskapet. Det er vanskelig å finne opp kruttet på nytt hver gang, men denne kinoen har løftet seg på ny i løpet av det siste året, mye takket være en av sine nye ansettelser. Kinoen er svært flink til å ta egne initiativ på arrangementer rundt filmene de viser. De viser stor kreativitet, lekenhet og har en sterk tilstedeværelse på sosiale medier. De har et stort hjerte for både store og små filmer, får til mange samarbeid med lokale aktører og arrangerer bl.a. både sin egen hyllest til filmkunsten gjennom Filmprek og en egen sci-fi festival."

Stolt kinosjef

- Vi er utrolig stolte over å motta Hugo-prisen for 2023, sier kinosjef Jørgen Søderberg Jansen.

- Dette er en anerkjennelse av det harde arbeidet vårt team legger ned hver dag for å skape unike filmopplevelser for vårt publikum. Vi har et fantastisk team som alltid strekker seg litt lenger for å skape minnerike opplevelser, og denne prisen viser at vårt engasjement og vår kreativitet blir lagt merke til. Vi vil fortsette å jobbe hardt og ser frem til mange flere spennende arrangementer i fremtiden, sier kinosjefen.

Kinoen takker alle

Fredrikstad kino ønsker å takke alle sine samarbeidspartnere, ansatte og ikke minst sitt trofaste publikum som gjør det mulig å skape de gode opplevelsene. Kinoen ser frem til å fortsette sitt arbeid med å bringe både store og små filmer til live for byens innbyggere.

 

Sist oppdatert: 30. mai 2024