Fredrikstad har planen klar for vaksinering

Artikkelen du leser er over to uker gammel. Informasjonene kan være utdatert. Se siste nytt fra kommunen på: Aktuelt
Vi er blitt forespeilet levering av vaksiner til Fredrikstad allerede i romjulen. Planene for vaksinering er klare.

Kommunene skal tilby vaksine til personer som bor eller oppholder seg i kommunen. Fredrikstad kommune har fredag sendt inn sine tiltaksplaner for vaksinering mot covid-19 til Fylkesmannen og Folkehelseinstituttet. Det betyr at kommunen er klar til å starte vaksinering når vaksinen ankommer. Kommunens planer er dynamiske og kan derfor endres ved behov.

Vaksinering vil skje flere steder i våre kommuner. Men først er det beboere ved sykehjemmene som står for tur. Sykehjemmene organiserer dette selv, slik de er vant til gjennom sesonginfluensaen.

Deretter involveres fastlegene, som skal vaksinere sin del av listepasienter. Etter hvert vil det bli tilbud om massevaksinering. Når de ulike vaksineringene vil skjer, er det for tidlig å si noe om nå. Vaksine og vaksinering er gratis.

Fredrikstad kommune følger nasjonale retningslinjer for vaksinasjon av prioriterte grupper.

• Beboerne i sykehjem
  • Personer over 85 år
  • Personer over 75 år
  • Personer over 65 år
  • Personer fra 18 til 64 med risikofaktorer
  • Helsepersonell med pasientkontakt

Prioriteringene kan endres ved endret smittesituasjon.

- Vi har organisert et stort apparat med personell i kommunen til å organisere vaksineringen. Alt fra logistikk og kommunikasjon til helsepersonell og merkantile står klare til å gjennomføre dette. Vi er veldig glade for at vaksineringen er rett rundt hjørnet, forteller kommuneoverlege Guro Steine Letting, som er faglig ansvarlig for gjennomføringen.

Norge vil få tilgang på flere ulike vaksinetyper, men det er ennå usikkerhet knyttet til hvor raskt vi får vaksinene og kan tilby dem til anbefalte grupper.

I første omgang er det snakk om vaksinen fra Pfizer/BioNTech som distribueres. Den skal gis i to doser, der dose to gis om lag tre uker etter første dose.

Sist oppdatert: 18. desember 2020

Har du spørsmål rundt korona, send en epost til postmottak@fredrikstad.kommune.no, eller ta kontakt med Servicetorget.