Min side Meld fra
Kontakt oss

Fredrikstad brann- og redningskorps endrer navn

Artikkelen du leser er over to uker gammel. Informasjonene kan være utdatert. Se siste nytt fra kommunen på: Aktuelt
Fredrikstad brann- og redningskorps foretar en navnendring, og bytter navn til Fredrikstad brannvesen fra 1. januar.

Navnendringen harmonerer bedre med øvrige brannvesen i Norge og den nye Brann- og redningsforskriften, hvor korpsbetegnelsen ikke er nevnt.  

Les mer her: Ny brann- og redningsforskrift

En navneendring vil innebære en endring i emblemet til brannvesenet.

– Det ble foretatt en avstemning blant de ansatte, hvor det til slutt stod mellom Fredrikstad brann og redning og Fredrikstad brannvesen, med en overvekt til sistnevnte. Brannvesen betegnelsen er den mest vanlige benevnelsen i Norge, og ofte det vi har brukt i det daglige om oss selv. Et brannvesen handler om mer enn brann og redning, og Fredrikstad brannvesen blir derfor vårt nye navn, sier brannsjef Stein D. Laache.  

Forslaget innebærer ingen økning i stillingsrammen og skaper ingen nye lederstillinger. Logoer på tøy byttes ut når tøy er utslitt.   

– Vi går for en glidende overgang når det kommer til innkjøp av nye brannlogoer og andre ting i forbindelse med navneendringen. Det vil si at vi ikke bytter ut klær eller andre ting før vi må, men når det dukker opp behov for utskifting, skal alt vi kjøper harmonere med vårt nye navn, sier Laache. 

– Det har lenge vært planlagt en ny foliering av beredskapsbilene, med tanke på merking og nytt oppsett av reflekser. Vi har bevisst utsatt dette prosjektet slik at vi samtidig kan ta høyde for den kommende navnendringen.  

Saken ble behandlet i Teknisk utvalg onsdag 16. desember. Sakspapirene kan leses i sin helhet her:

Les mer her: Navneendring av Fredrikstad brann- og redningskorps

 

Sist oppdatert: 14. desember 2022