Min side Meld fra
Kontakt oss

Fredrikstad blir metropol for en dag

“I kveld har jeg bodd i en storby,” skrev kulturredaktøren i Fredriksstad Blad for syv år siden. Nå skjer det snart igjen!

Avisas kommentar ble skrevet ut i de små timer av Fredrikstad kommunes andre Kulturnatt. Den 13. september fylles byen på nytt med et mylder av kulturopplevelser.  

— Kulturnatt handler om å vise fram det beste byen har å by på av dans, teater, musikk, film og kunst. Alt på én kveld og alt gratis, forteller prosjektleder Åshild van Nuys.  

Gratis-2.png

— For noen har det blitt en tradisjon å bare vandre fra opplevelse til opplevelse i byen, uten noe stor plan. De vil bare føle på stemningen når det yrer av folk og liv.  

—  Andre planlegger i detalj og prioriterer knallhardt hva de skal få med seg, fortsetter van Nuys.  

Mer enn 60 arrangementer å velge mellom.png

Over 60 arrangementer

Kulturnatt Fredrikstad er et resultat av godt samarbeid mellom byens kulturaktører, institusjoner, lag, foreninger og næringsliv. Alle legger ned betydelig tid og ressurser for å gi byen en siste smak av sommer, og en smakebit av noe av det en kan få oppleve på byens mange arenaer gjennom året.  

— Arrangører melder seg på fortløpende, så nøyaktig hvor mange ulike arrangementer vi vil få i år kan jeg ikke si, men jeg er helt sikker på at det blir over 60, sier van Nuys.  

— Vi vet at det vil bli noe som passer for småbarn, noe for de litt eldre barna, noe for voksne som vil ut alene. I år vil også elva og byfergene få en større rolle. Så vil vi også ha en helt egen arena for ungdom, røper hun.   

— Utenfor Litteraturhuset, på Blomstertorvet og hele Litteraturhuset blir åpent for ungdom. Det blir konsert, gaming, dans og gratis mat, fortsetter hun.  

Opplevelser for alle-1.png

Opplevelser som varmer inn i høsten  

Van Nuys sier Kulturetaten i Fredrikstad kommune, som koordinerer Kulturnatt, håper kvelden gir folk energi og inspirasjon til å møte høsten.   

— Vi vet at kulturopplevelser har blitt en luksus for mange med økte kostnader i samfunnet. Men det er så viktig. Det gir et avbrekk, det gir inspirasjon og nye ideer, energi og ikke minst mulighet til å treffe andre, sier van Nuys.  

— Vi håper opplevelsene den 13. september, der alt er gratis, vil gi energi langt inn i vintermånedene. Og kanskje oppdager du noe nytt du vil se mer av i løpet av året, fortsetter hun.  

Hele programmet for Kulturnatt blir klart til 1. september.  Les mer om Kulturnatt her.

Følg Kulturnatt på sosiale medier

Følg Kulturnatt på sosiale medier for å se programslipp og oppvarming til høstens store folkefest i Fredrikstad:

Kulturnatt Fredrikstad på Instagram

Kulturnatt Fredrikstad på Facebook

BLI MED PÅ KULTURNATT.png

 

Sist oppdatert: 06. juli 2024