Oppdatert: Nå kan du bade på Vispen igjen

De nye badevannsprøvene tatt på Vispen tirsdag 20. august viser at vannkvaliteten på Vispen er betydelig bedre

Verdiene har gått fra «ikke akseptabel» til «mindre god» vannkvalitet. Verdiene nærmer seg «god badekvalitet», og Kommuneoverlegen fraråder derfor ikke lenger bading på Vispen.

Tidligere:
I forbindelse med rutinekontroll på Vispen ble det påvist høye bakterieverdier i badevannet. Verdiene var så høye at kommuneoverlegen frarådet bading på stedet.

Årsaken til de høye verdiene var kraftig nedbør som blant annet førte til at pumpestasjonen i Hunnbekken gikk i overløp. Teknisk drift har jobbet og jobber med utbedringer for å hindre nye tilfeller, og de melder nå at forholdene er stabile og at det ikke er tegn til overløp eller annet siste dager.

Sist oppdatert: 16. august 2019