Oppdatert: Fraråder bading på Vispen badeplass

Det ble tatt nye prøver på Vispen badeplass tirsdag 13. august. Resultatet viser at det fortsatt er høye bakterieverdier i vannet og kommuneoverlegen fraråder fortsatt bading på stedet.

Det vil bli tatt nye prøver på Vispen tirsdag 20. august og prøveresultatet forventes torsdag eller fredag samme uke.

Tidligere:
I forbindelse med rutinekontroll på Vispen er det påvist høye bakterieverdier i badevannet. Verdiene er så høye at kommuneoverlegen fraråder bading på stedet.

– Årsaken til de høye verdiene er kraftig nedbør de siste dagene som har ført til at pumpestasjonen i Hunnbekken går i overløp. Teknisk drift vil gjøre utbedringer for å hindre nye tilfeller, forklarer Reidun Ottosen, fagleder miljø i Fredrikstad kommune.

Det vil bli tatt nye prøver på Vispen tirsdag 13. august. Prøveresultater forventes torsdag eller fredag samme uke og blir publisert på våre nettsider.

Sist oppdatert: 16. august 2019