Min side Meld fra

Foten kiosk har åpnet

Fredag åpnet Foten kiosk og restaurant med ny driver, Joseph Gillen (32). På menyen står italiensk pizza, hamburger, pølser og toast, pluss kuleis og softis.
VELKOMMEN: Kiosken på Foten åpnet fredag 17. juni.

– Vi ser gode muligheter for å utvikle hele området, med kanskje noen vannleker etter hvert, sier Joseph Gillen, som leier bygningen av kommunen.

Foten er den eneste stranden i Fredrikstad som er kvalitetsstemplet med den internasjonale sertifiseringen Blått flagg. Her finnes den mest tilrettelagte badeplassen i kommunen med stupebrett, stupetårn, badeflåte og rullestolrampe. Langs kyststien er det fine turmuligheter.

Det nye kafébygget på Foten sto ferdig i 2018. Fredrikstad kommune eier bygningen, Joseph Gillen og hans firma Aquagroup har fått tjenestebevilgning til å drifte stedet. Den som er driver, må også holde orden på stranden og toalettene. Gillen og kollegene i firmaet tar over de samme oppgavene som Hemsedal Burger har hatt de siste fire årene.

Gillen bor i Oslo og har familie i Sarpsborg. Som barn og ung dro han ofte til Foten. Den nye driveren flyttet inn i vertskapsleiligheten på Foten før sommeren.

Gillen har søkt Fredrikstad kommune om skjenkebevilling.

– Vi krysser fingrene for at vi får det på plass i løpet av juli, sier Gillen.

Parksjef i Fredrikstad kommune, Inger Hilmersen, sier at kommunens ønske er at Foten skal fortsette å være et hyggelig samlingspunkt for mennesker i alle aldre.

– Vi håper på mye fint sommervær og en fin badesesong, og at mange legger sykkelturen ut hit, sier Hilmersen.

Åpningstider i kiosken
Sjekk www.fotenkiosk.no

Nettside og facebook Fotein kiosk og restaurant

Nettside: www.fotenkiosk.no
Facebook til Foten kiosk og restaurant

Fasiliteter og badetemperaturer på Foten

Sjekk fasiliteter og badetemperaturer på Foten her.

Sist oppdatert: 17. juni 2022