Min side Meld fra

Forsvaret med vaksinehjelp til Fredrikstad

Artikkelen du leser er over to uker gammel. Informasjonene kan være utdatert. Se siste nytt fra kommunen på: Aktuelt
- Vi har hatt god framdrift i koronavaksineringen i Fredrikstad de siste ukene. Med Forsvarets hjelp kan vi nå sørge for at skole-, barnehage- og helsepersonell får boosterdose av vaksinen før nyttår. Det er gledelig, sier ordfører Siri Martinsen.

Fra og med mandag 20. desember setter Forsvaret i gang med vaksinering av ansatte i Fredrikstads skoler, barnehager og helse- og omsorgstjenester på Quality Hotel Fredrikstad. 19 personer fra forsvaret vil bidra med vaksineringen.

- Det er nå høye smittetall i Fredrikstad, samtidig som det er knyttet stor usikkerhet til hvilket sykdomsbilde omikron-varianten vil gi framover. For å være føre var, har vi derfor bedt Forsvaret om bistand, slik at vi kan øke vaksineringstempoet ytterligere, og dermed trygge innbyggerne våre så godt som overhodet mulig, sier kommunedirektør og leder av kriseledelsen Nina Tangnæs Grønvold.

Vaksinasjonssenteret på Quality Hotel Fredrikstad vil i første omgang være i drift mandag 20. desember og tirsdag 21. desember. Kun de som har tatt to vaksinedoser tidligere er kvalifiserte til å få boosterdosen. Det er også viktig at det har gått minst 4,5 måneder siden man fikk andre dose.

- Med dette tiltaket legger vi til rette for at skoler, barnehager og helsetjenester er så godt rustet som mulig til å møte en eventuell ny smittetopp på nyåret. I tillegg frigjør vi kapasitet på Korona- og vaksinasjonssenteret, noe som betyr at den øvrige befolkningen også vil rykke fram i vaksinasjonskøen. Det er gode nyheter, sier ordfører Siri Martinsen.

Vaksineringen vil foregå på Quality Hotel Fredrikstad fra klokka 10.00 til klokka 21.00 mandag 20.12 og tirsdag 21.12.

Disse gruppene tilbys vaksine:

• Ansatte i barne- og ungdomsskoler i Fredrikstad (kommunale og private)
  • Ansatte i barnehager i Fredrikstad kommune (kommunale og private)
  • Ansatte i videregående skoler i Fredrikstad kommune (offentlige og private)
  • Ansatte i helse- og omsorgsinstitusjoner i Fredrikstad kommune (kommunale og private)
Sist oppdatert: 17. desember 2021