Første spadestikket tatt på Onsøyheimen

Den lille spaden var pakket bort. Når det første spadestikket ble markert på Onsøyheimen, skjedde det med ordfører Jon-Ivar Nygård bak spakene på gravemaskinen.

Første-spadestikk-ordfører.jpg

Ordfører Jon-Ivar Nygård fikk ta det første spadestikket med denne gravemaskinen. Kommuneledelse og politikere likte det de så da det første spadestikket ble tatt på Onsøyheimen i formiddag.

Grunnarbeidene godt i gang
Grunnarbeidene er godt i gang på tomta der gamle Onsøyheimen lå. Og der det nye sykehjemmet kommer. Planen er å være ferdig med bygget i desember neste år og flytte inn på vårparten om to år. Det var en stolt og fornøyd ordfører som markerte byggestarten i formiddag.

- Dette er et svært viktig velferdspolitisk løft for Fredrikstad kommune. Prosjektet er også et viktig løfte til velgerne fra oss som styrer byen, sa Nygård.

Nye Onsøyheimen får 120 plasser, fordelt på fem etasjer. I hver etasje blir det tre avdelinger som har plass til åtte beboere hver seg. Men det betyr ikke at det kommer 120 nye sykehjemsplasser til kommunen. Det er lagt opp til en forsiktig vekst for å møte eldrebølgen. Ordføreren understreker at en må ha variasjon i tilbudet til de eldre.

- Vi er ganske sikre på at økningen i antall eldre først og fremst må løses gjennom andre boformer, hjemmesykepleie og velferdsteknologi, sa han under åpningen.

Sykehjemmet skal også være tilgjengelig for andre som ønsker å bruke det. Her blir det kafe, frisør og fotpleie. Dagsenter blir det også plass til.
Sykehjemmet er en stor investering for Fredrikstad kommune med en kostnadsramme på over en halv milliard kroner.

Onsøyheimen.jpg
Pressen, kommuneledelsen og en del politikere fikk en omvisning og forklaring på hvordan bygget skal se ut til slutt. Målet er at det nye sykehjemmet skal være lukket allerede til høsten.

Sist oppdatert: 03. mars 2021

Har du spørsmål rundt korona, send en epost til postmottak@fredrikstad.kommune.no, eller ta kontakt med Servicetorget.