Første koronavaksine satt i Fredrikstad

Jack Johannessen (73) var den første i Fredrikstad til å bli vaksinert mot Covid-19.

jack.jpg

Johannessen fikk vaksinen mandag 28. desember klokken 1300 på Østsiden sykehjem. Fredrikstad var blant de syv prioriterte kommunene i Norge som mottok covid-19 vaksinen, og dermed en av de første byene i landet til å starte opp vaksinering.  

— Jeg kjente ingenting. Det var som et lite myggestikk, sa Joahannessen etter at fagutviklingssykepleier Lene Karlsen Ogre satt Pfizer/BioNTech-vaksinen i den høyre overarmen hans.  

Han sa til presse som var møtt opp for å se ham få det viktige stikket at han så fram til å få friheten tilbake, og være mer sammen med døtrene sine.

Starten på veien tilbake  

Ordfører Jon-Ivar Nygård var også til stede på den historiske begivenheten.

  — Dette er en viktig, historisk begivenhet i Fredrikstad. Det er starten på veien tilbake til et normalt samfunn, selv om det er et godt stykke fram dit, sier Nygård.    

— Så betyr det mye for de som er på sykehjem. De kan få tilbake en del av friheten sin, fortsetter han.  

Direktør i Seksjon for helse og velferd i Fredrikstad kommune, Janka Ekrem Holstad, forteller at kommunen fortsetter vaksineringen til beboere på sykehjemmene i romjula.  

— Nå rulles vaksinen videre ut på våre sykehjem. Over nyttår kommer vaksinene ut på fastlegekontorene til de over 85 år. Etter det rulles det ut til øvrig befolkning. Det ser vi veldig fram til, sier hun.  

Smittevernet fortsatt viktig  

Selv om vaksineringen nå er i gang, er godt smittevern og testing fortsatt veldig viktig.  

— Det er viktig å understreke at starten på vaksinering ikke betyr at vi på noe som helst måte kan gi slipp på smitteverntiltakene. Det må vi regne med å stå i en god stund framover, sier ordføreren.  

Du må holde avstand til alle utenfor din egen husstand, vaske hendene godt og ofte, holde deg hjemme hvis du er syk, og kontakte Koronasenteret for testing.  

Se retningslinjer for besøk på sykehjem 

Se den lokale koronaforskriften som gjelder fram til 7. januar    

Les mer om plan for videre vaksinering i Fredrikstad 

Sist oppdatert: 28. desember 2020

Har du spørsmål rundt korona, send en epost til postmottak@fredrikstad.kommune.no, eller ta kontakt med Servicetorget.